» Uutishuone » Uutiset » Unelma sivistyneestä kansakunnasta elää ja voi hyvin – Kansalaisopistojenliitto 100 vuotta

Unelma sivistyneestä kansakunnasta elää ja voi hyvin – Kansalaisopistojenliitto 100 vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 120 vuotta siitä, kun suomalainen kansalais- ja työväenopistotoiminta sai alkunsa Tampereella. Työväenopistoista alkoi elinikäisen oppimisen kansanliike, joka tänä päivänä on kenties merkittävämpi kuin koskaan. Elinikäinen oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat muuttuneen työelämän myötä nousseet yhä tärkeämpään rooliin. Kansalaisopistot ovat vastanneet tähän tarpeeseen jo 120 vuoden ajan tarjoten sivistystä, oppia ja yhteisöllisyyttä.

Vain kaksi vuosikymmentä kansalaisopistotoiminnan alkamisen jälkeen perustettiin Kansalaisopistojen liitto, joka tänään 14. Kesäkuuta 2019 juhlii satavuotista taivaltaan. Vuosisadan aikana Kansalaisopistojen liitosta on kasvanut merkittävä etujärjestö, sivistyksen puolestapuhuja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka ääntä kuunnellaan ja kunnioitetaan.

Kansalaisopistossa opiskelusta on tutkimustiedonkin mukaan hyötyä hyvinvoinnille. Kansalaisopistot ympäri maata toteuttavat sivistystehtäväänsä suurella sydämellä, ja Sivistystyönantajilla on kunnia edustaa 22 kansalaisopistoa, joiden toimintaa olemme päässeet ilolla seuraamaan. Kansalaisopistot vastaavat tehokkaasti muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin. Maahanmuuttajien kouluttaminen ja kielenopetus, elinikäisen oppimisen edistäminen ja uusille työpoluille suuntautuvien kouluttaminen ovat vain pieni osa niistä merkittävistä tehtävistä, joita kansalaisopistot hoitavat koko kansakunnan hyväksi.

Unelma sivistyneestä kansakunnasta on yli vuosisadan ajan toiminut Kansaisopistojen liiton ja kansalaisopistojen toiminnan ydinajatuksena. Sivistystyö ei milloinkaan tule valmiiksi, mutta on selvää, että unelma on osaavissa käsissä – vielä seuraavatkin sata vuotta.

Sivista onnittelee satavuotiasta Kansalaisopistojen liittoa!

Jaa

Seuraa