» Uutiset » Töissä Sivistassa: Esittelyssä työmarkkina-asiantuntija Maria Äimälä

Töissä Sivistassa: Esittelyssä työmarkkina-asiantuntija Maria Äimälä

Töissä Sivistalla Maria

Kysyimme työmarkkina-asiantuntija Maria Äimälältä, minkälaista työ Sivistan työmarkkinatiimissä on, mitkä taidot hänen työssään korostuvat ja miten hän viettää vapaa-aikansa.

Kerro itsestäsi ja työstäsi. Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?

Mikään työpäivä ei ole samanlainen, vaan tässä työssä saa oppia ja kehittyä jatkuvasti. Työpäiviini voi kuulua muun muassa jäsenneuvontaa, mahtavien kollegoiden kanssa sparrailua, erilaisia selvitystöitä niin työoikeudellisista kysymyksistä kuin työehtosopimusmääräystemme taustoistakin, yhteistyötä neuvottelukumppaneidemme kanssa, jäsentemme toimintaan tutustumista, työehtosopimusneuvotteluja sekä jatkuvaa ammatillisen osaamisen ylläpitoa.

Mitä olet opiskellut ja missä?

Olen valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta.

Mitä ominaisuuksia ja osaamista työssäsi tarvitaan?

Työssäni korostuu kommunikaatio- ja yhteistyökyvyt. On todella tärkeää osata selittää laajoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia ymmärrettävästi, keskustella mahdollisista kehittämiskohteista tai ongelmatilanteista rakentavasti, ja kaikista tärkeintä on kuunnella ja ymmärtää keskustelukumppaniaan. Uteliaisuus kantaa tässä työssä pitkälle, koska työtehtävät edellyttävät halua selvittää ja oppia työoikeudellisia kysymyksiä sekä työehtosopimukseen ja toimialaan liittyviä erityispiirteitä. Uteliaisuuden lisäksi tarvitaan myös tiettyä nöyryyttä: pitää olla valmis kyseenalaistamaan omia näkemyksiään, kestämään opponointia ja myöntämään, ettei oppimisprosessi ole koskaan valmis.

Mitä harrastat?

Olen todella energinen ihminen ja pidän siksi erityisesti erilaisista liikuntaharrastuksista. Käyn puolisoni kanssa kiipeilemässä, pyöräilemässä, juoksemassa sekä kuntosalilla. Toisinaan haaveilen vielä palaavani kilpailemaan voimanostossa. Liikunnan vastapainona olen aina pitänyt leipomisesta, ja kokeilenkin usein erilaisia reseptejä tai kehittelen itse uusia herkkuja.

Mikä on mottosi?

Minulla ei ole mottoa, mutta uskollisena Harry Potter -fanina voisin nostaa tähän yhden suosikkilainaukseni Harry Potterista: ”It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities.” Itselleni tämä resonoi erityisesti siksi, että uskon vahvasti, ettei itseään pidä rajoittaa ja vähätellä epävarmuuksien vuoksi, vaan ahkeruudella, uteliaisuudella ja hyvällä asenteella voi saavuttaa vaikka mitä. Toisaalta lainaus tuo myös hyvin esiin, että teot ja tapa kohdata toinen kertoo ihmisestä paljon.

Jaa

Seuraa