» Uutiset » Töissä Sivistassa: Esittelyssä työmarkkina-asiantuntija Ronja Granberg

Töissä Sivistassa: Esittelyssä työmarkkina-asiantuntija Ronja Granberg

Töissä Sivistalla (1200 x 630 px)

Työmarkkina-asiantuntija Ronja Granberg on työskennellyt Sivistassa lokakuusta 2023. Kysyimme häneltä, minkälaista työ Sivistassa on ollut tähän mennessä ja miten hän viettää vapaa-aikansa.

Kerro itsestäsi ja työstäsi. Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?

Työpäiväni koostuvat pääosin jäsenneuvonnasta, eli vastailen jäsentemme kysymyksiin työlainsäädäntöön ja työehtosopimusten tulkintaan liittyen. Lisäksi tehtäviini kuuluu jäsenkysymyksiin liittyvä selvitystyö, erilaiset kokoukset sekä pian työehtosopimusneuvotteluihin osallistuminen. Tehtävässä oppii uutta päivittäin ja keskustelemme usein kollegoiden kanssa haastavista työoikeudellisista kysymyksistä. Tällä tavalla pääsemme haastamaan ja kehittämään omaa osaamistamme jatkuvasti.

Mitä olet opiskellut ja missä?

Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri ja opiskelin oikeustiedettä Helsingin yliopistossa. Suoritin ensin kaksikielisen notaaritutkinnon Helsingin yliopiston Vaasan yksikössä ja viimeistelin sitten opinnot Helsingissä.

Mitä ominaisuuksia ja osaamista työssäsi tarvitaan?

Työssäni tarvitaan ensinnäkin aitoa kiinnostusta työoikeutta, työmarkkinajärjestelmää sekä jäsenkenttämme toimintaa kohtaan. Lisäksi tarvitaan esimerkiksi hyviä tiedonhakutaitoja, tarkkuutta, kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia, yhteistyökykyä sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Tehtäväkokonaisuus on monipuolinen, joten monenlaisesta osaamisesta on hyötyä.

Mitä harrastat?

Vapaa-ajallani pidän liikkumisesta, yhteisestä tekemisestä ystävien ja läheisten kanssa, lukemisesta sekä esimerkiksi uusien ravintoloiden ja brunssipaikkojen kokeilemisesta.

Mikä on mottosi?

Tämä oli yllättävän vaikea kysymys, sillä minulla ei varsinaisesti ole mottoa. Ajattelisin kuitenkin, että esimerkiksi ”Try and fail, but never fail to try” kuvastaa ajattelutapaani hyvin. Uskon, että enemmän katuu niitä asioita, joita ei syystä tai toisesta tehnyt, kuin sitä, että on yrittänyt, mutta epäonnistunut. Unohtamatta sitä, että virheistä aina oppii.

Jaa

Seuraa