» Uutiset » Töissä Sivistassa: Esittelyssä asiantuntija Paula Tuovinen

Töissä Sivistassa: Esittelyssä asiantuntija Paula Tuovinen

Töissä Sivistalla (1200 x 630 px) (1)

Politiikan ja vaikuttamisen asiantuntija Paula Tuovinen on työskennellyt Sivistassa viime vuoden marraskuusta asti. Kysyimme häneltä, minkälaista työ Sivistassa on ollut tähän mennessä ja miten hän viettää vapaa-aikansa.

Kerro itsestäsi ja työstäsi. Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?

Olen Paula Tuovinen, entinen tanssitaiteilija, entinen rehtori, entinen johtaja ja nyt asiantuntijana Sivistassa. Olen myös kahden aikuisen lapsen äiti (she, her) ja aviomieskin löytyy.

Työni on pitkälti yhteiskunnallista vaikuttamista, joka pitää sisällään muun muassa verkostoitumista ja keskustelua jäseniemme ja poliittisten toimijoiden kanssa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi Opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiesten tapaamisia, perehtymistä sivistysalan strategia- ja toimenpidemateriaaleihin sekä osallistumista seminaareihin ja työpajoihin. Pyrkimykseni on vaikuttaa sivistysalan kehittymiseen ja asemaan yhteiskunnassa – haluan vaikuttaa, jotta sivistysala vaikuttaisi yhteiskunnassa.

Työhöni kuuluu myös perehtyminen sivistysalan tilanteeseen yleisesti, yhteiskunnan nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin, politiikkatoimiin kuten hallitusohjelmaan ja lainvalmisteluihin. Minulle kuuluvat erityisesti yliopistoasiat, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä taide ja kulttuuri. Kasvatus- ja koulutusasioissa minulla on myös yksi siivu: taiteen perusopetus.

Mitä olet opiskellut ja missä?

Olen opiskellut Oulun yliopistossa maisterin tutkinnon kulttuuriantropologiasta, sivuaineina aate- ja oppihistoria (eli tieteen historia) ja kotimainen kirjallisuus. Minulla on myös Executive MBA tutkinto Kauppakorkeakoulun Executive Educationista (Aalto EE) sekä muuta johtamiskoulutusta takataskussa, kuten maanpuolustuskurssi ja valtion ylimmän johdon ”uusiutuva julkinen sektori”- koulutus. Kokemukseni kautta omaan hyvän yleiskuvan valtion ja yritysten yhteistyöstä.

Mitä ominaisuuksia ja osaamista työssäsi tarvitaan?

Tässä työssä tarvitaan vahvaa taustaa koulutus-, tiede- ja kulttuurialoilta. Voin työssäni hyödyntää kaikkea aiemmin tekemääni ja oppimaani; minulla on ollut oma tanssikoulu, olen toiminut rehtorina yliopistossa ja johtajana valtiolla. Tarvitsen myös hoksottimia nähdäkseni yksittäisten ihmisten mielipiteitä laajemman kokonaisuuden, vahvaa omaakin näkemystä ja kykyä sovitella eri näkemyksiä sekä edistää kompromisseja. Mutta ihanaa on se, että Sivistassa saan myös oppia uutta ja olen saanut uudet kivat työkaverit!

Mitä harrastat?

Harrastan vaativaa ashtanga-joogaa, ja silloin tällöin käyn kuntosalillakin. Jooga ei ole ehkä niinkään harrastus vaan elämäntapa, johon kuuluu myös filosofia. Kesäisin purjehdin mieheni kanssa.

Mikä on mottosi?

”Sic transit gloria mundi”, eli niin häipyy mainen kunnia.

Jaa

Seuraa