» Uutishuone » Uutiset » Töissä Sivistassa: Esittelyssä viestinnän asiantuntija Sini-Maria Melanen

Töissä Sivistassa: Esittelyssä viestinnän asiantuntija Sini-Maria Melanen

Viestinnän asiantuntija Sini-Maria Melanen on työskennellyt Sivistalla syyskuusta 2023. Kysyimme häneltä, minkälaista työ Sivistalla on ollut tähän mennessä ja miten hän viettää vapaa-aikansa.

Kerro itsestäsi ja työstäsi. Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?

Olen viestintäpäällikkö Piian oikea käsi. Työpäiväni kuluvat erilaisissa viestinnällisissä tehtävissä artikkeleiden kirjoittamisesta someanalytiikan seuraamiseen. Vastaan Sivistan sosiaalisen median kanavista ja niiden kehittämisestä. Lisäksi moni sisältöjen visualisuuteen liittyvä projekti löytyy tontiltani.

Mitä olet opiskellut ja missä?

Olen koulutukseltani filosofian maisteri. Opiskelin Itä-Suomen yliopistossa kirjallisuutta, psykologiaa ja kulttuuritieteitä – olen siis piinkova humanisti.

Mitä ominaisuuksia ja osaamista työssäsi tarvitaan?

Viestintä on tekstejä, kuvia, ilmiöitä, monikanavaista vuorovaikutusta. Työssäni viestinnän asiantuntijana tarvitaan näppärää kynää ja visuaalista silmää, sekä kykyä kyseenalaistaa, jotta viesti kirkastuu. Aidosti mielenkiintoiset sisällöt syntyvät luovan prosessin kautta; on oltava valmis kokeilemaan uusia ja yllättäviäkin lähestymistapoja.

Siirtyminen yritysviestinnästä järjestökentälle on vaatinut totuttelua. Sisältömarkkinointi ja kaupallinen viestintä ovat kuitenkin antaneet kiinnostavan lähtökohdan työnantajajärjestön viestinnän tekemiseen. Toivon, että opin tuntemaan toimialaa ja Sivistan sidosryhmiä yhä paremmin tulevaisuudessa.

Mitä harrastat?

Vapaa-ajalla tykkään lenkkeillä luonnossa, käydä kuntosalilla, pelata konsolipelejä ja lukea romaaneja. Uusin harrastukseni on musiikki-impro – esiinnyn ystäväni kanssa erilaisissa improvisaatio tapahtumissa. Improvisaatioon kuuluva heittäytyminen on hyvää vastapainoa työlle.

Mikä on mottosi?

Tähän voisi vastata Twin Peaks-sarjan Dale Cooperin sanoin: “Every day, once a day, give yourself a present.” Uskon, että useimmat meistä voisivat paremmin, jos osaisimme olla hieman armollisempia itseämme kohtaan.

Jaa

Seuraa