» Uutishuone » Uutiset » Teemu Hassinen: Tänään on lasten vuoro osallistua työelämään

Teemu Hassinen: Tänään on lasten vuoro osallistua työelämään

Lapsi mukaan töihin päivää vietetään tänään 18.11. Päivä on osa lasten oikeuksien viikon toimintaa. Lapsiasiavaltuutetun ja yhteistyökumppaneiden Lapset mukaan töihin -päivä järjestetään viidettä kertaa. Mukana on jo yli 500 työpaikkaa, Sivista on yksi päivään osallistuvista tahoista.

Miksi on tärkeää viettää Lapsi mukaan töihin -päivää?

– Monelle lapselle voi olla epäselvää, mitä oma vanhempi tai lähiaikuinen tekee työkseen. On kuitenkin tärkeää, että lapsi tietää jollain tasolla, missä aikuiset tekevät töitä, millaista työnteko on ja mitä eri ammatteja on olemassa. Lapsi mukaan töihin päivän aikana lapsi pääsee osallistumaan työpaikan toimintaan, se on mielestäni hienoa, sanoo Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Mitä me aikuiset voisimme vastavuoroisesti oppia lapsilta?

– Lapset opettavat meille paljon, kunhan osaamme olla vastaanottavaisia. Heillä on tuore tapa katsoa maailmaa ja meidän aikuisten toimintaa. Lapset osaavat kysyä ja ihmetellä meidän aikuisten itsestään selvinä pitämiä asioita. He ovat hienolla tavalla uteliaita, kun törmäävät erilaisiin ilmiöihin. Tätä kaikkea voisimme heiltä oppia, Teemu Hassinen jatkaa.

Millaista työelämää nykypäivän lapset tulevat rakentamaan, mitkä seikat siinä korostuvat?

– Uskoisin, että avoimuus, vuorovaikutus ja rohkeus kyseenalaistaa lisääntyvät nykypäivän lasten myötä tulevassa työelämässä. Todennäköisesti he tuovat mukanaan myös asioita, joita emme osaa vielä edes ennakoida, ja se on vain hyvä asia, hymyilee Teemu Hassinen.

Jaa

Seuraa