» Uutishuone » Tiedotteet » Sivistystyönantajat vaatii JHL:ää perumaan laittoman työtaistelun

Sivistystyönantajat vaatii JHL:ää perumaan laittoman työtaistelun

23.01.2018

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on ilmoittanut järjestävänsä huomenna 24.1.2018 koko päivän kestävän lakon Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:ssä. Lakko on laiton, koska yhtiön työntekijöihin sovellettava Yliopistojen yleinen työehtosopimus on voimassa.

Lakolla on ilmoitettu vastustettavan työehtojen heikkenemistä. Sivistystyönantajat on käynyt JHL:n ja Pardian kanssa aktiivisesti neuvotteluja, jotta osapuolet pääsisivät sopimukseen Helsingin kiinteistöpalvelut Oy:ssä sovellettavan työehtosopimuksen ehdoista.

–Useissa neuvoteltavaan työehtosopimukseen liittyvissä kysymyksissä on neuvottelujen aikana saavutettu merkittävää etenemistä, Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer sanoo

–Eläkeasioiden osalta taustalla on lainsäädäntö, jonka johdosta yliopistolta yhtiöön siirtyviin työntekijöihin ei enää sovelleta julkisten alojen eläkelakia. Tämä muutos eläkkeisiin tulee suoraan lainsäädännön pohjalta, eikä näitä kysymyksiä voida ratkoa neuvottelupöydässä, Somer jatkaa.

Sivistystyönantajat vaatii JHL:ää perumaan suunnittelemansa lakon ja turvaamaan niin työrauhan kuin neuvottelujen jatkumisen.

–Olemme osapuolten välillä sopineet neuvottelujen jatkamisesta huomenna. Valittua taktiikkaa laittomaan työtaisteluun ryhtymisestä tässä tilanteessa voikin pitää erittäin harmillisena, Somer sanoo.

Lisätietoja,

Anne Somer p. 050 345 2134
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa