» Uutishuone » Uutiset » Sivistystyönantajat ja Professoriliitto pohtivat yhdessä akateemista johtajuutta

Sivistystyönantajat ja Professoriliitto pohtivat yhdessä akateemista johtajuutta

Professoriliitto ja Sivista järjestivät 15.9. ensimmäisen yhteisen tilaisuutensa aiheesta akateeminen johtajuus. Seminaarissa keskusteltiin johtamisen haasteista ja kuultiin kokemuksia kentältä.

Tilaisuuteen osallistui noin 70 akateemista johtajaa Suomen yliopistoista: rehtoreita, vararehtoreita, provosteja, dekaaneja ja kansleri/kanslerit. Ainoastaan tilaisuuden panelistit ja juontajat kokoontuivat paikan päälle. Muilta osin tilaisuus järjestettiin etäyhteyden kautta.

Kysyimme Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelältä ja Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassiselta, mitä onnistunut johtaminen on ja miten sitä mitataan?

– Johtajan tehtävänä on varmistaa, että työskentelyolosuhteet ovat kohdallaan. Tiukassa paikassa johtajan tuki on äärimmäisen tärkeää. En usko yksittäisiin mittareihin, vaan tutkimusryhmän, yksikön, laitoksen ja tiedekunnan pidempään kehityskaaren, sanoo Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelä.

– Onnistuneessa johtamisessa saadaan tuettua erilaiset ihmiset toiminaan yhteisten tavoitteiden eteen motivoituneena, tuloksellisesti ja hyvässä ilmapiirissä. Johtamista voidaan mitata monin tavoin, mutta johdettavan yksikön tai organisaation tavoitteiden saavuttaminen on se tärkein mittari, sillä asetettujen tavoitteiden saavuttaminen lopulta johtamistehtävänkin oikeuttaa, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen

Lisätietoja:

Tarja Niemelä
Toiminnanjohtaja
Professoriliitto
p. 050 340 2725

Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja
Sivista
p. 050 562 7004

Jaa

Seuraa