» Uutishuone » Uutiset » Sivistynyt ja kilpailukykyinen Suomi rakennetaan yhteistyöllä ja eteenpäin katsoen

Sivistynyt ja kilpailukykyinen Suomi rakennetaan yhteistyöllä ja eteenpäin katsoen

Koulutus, tutkimus ja osaaminen ovat tulevaisuuden rakentamisen peruspilareita. Nykyisessä taloustilanteessa on tärkeä luoda yhteinen tilannekuva ja löytää vastuullisia ratkaisuja säästöjen toteuttamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen puhui Sivistystyönantajat ry:n foorumissa perusopetuksen uudistamisesta, ammatillisen koulutuksen reformista, korkeakoulutuksesta ja koulutusviennistä. Ministerin puheessa korostui uudistamisen ja yhteistyön merkitys vaikeiden säästöjen edessä.

− Vaikea tilanne voi toimia kehittämisen draiverina. Katse tulee kääntää eteenpäin ja löytää ratkaisut yhteistyön kautta ja keskittymällä vahvuuksiin, totesi ministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Yhteistyön puolesta puhui myös Sivistystyönantajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

− Suomen kilpailukyky rakentuu korkealle ja monipuoliselle osaamiselle. Olemme haastavan tilanteen edessä ja säästöjen kohdentumista koulutukseen ja tutkimukseen tulee vielä arvioida. Säästöjen vaikutuksia tulee myös seurata ja arvioida. Mutta ennen kaikkea nyt on tarve yhteistuumin rakentaa tulevaisuutta vastuullisella yhteistyöllä. Säästöt eivät saa tukahduttaa koulutusalan strategista kehittämistä, sanoo Teemu Hassinen.

Sivistystyönantajat ry järjesti jäsenilleen ja sidosryhmilleen perinteisen foorumin Helsingissä 20.10.2015.

Lisätietoja,
Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat ry
050-5627004

Jaa

Seuraa