» Uutishuone » Uutiset » Sivista esittää yli 30 jäsenehdokasta työelämätoimikuntiin

Sivista esittää yli 30 jäsenehdokasta työelämätoimikuntiin

Opetushallitus hakee jäseniä työelämätoimikuntien uudelle toimikaudelle 1.1.2024-31.12.2026. Sivista esittää opetusalalta kaiken kaikkiaan hieman yli 30 jäsenehdokasta 15 eri työelämätoimikuntaan 17 eri oppilaitoksesta. Jäsenhaku päättyi viime viikon perjantaina. Opetushallitus tekee päätökset toimikuntien kokoonpanosta marraskuun loppuun mennessä.

Ammatillisen koulutuksen työelämätoimikunnat osallistuvat muun muassa näyttöjen toteutuksen, osaamisen arvioinnin laadun varmistamiseen sekä ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteen että ammatillisten tutkintojen ja niiden perusteiden kehittämiseen. Lisäksi ne käsittelevät tutkintokoulutuksessa opiskelijan osaamisen arviointia koskevia oikaisupyyntöjä.

– On erittäin hienoa, että saimme tänä vuonna näin monta kiinnostunutta ja pätevää ehdokasta työelämätoimikuntiin. Kasvua edellisiin vuosiin verrattuna oli havaittavissa. Valtava kiitos kaikille hakijoille, toteaa elinkeinopoliittinen asiantuntija Jussi-Pekka Rode.

Sivistan jäsenistö myös työllistää ammatillisen tutkinnon suorittaneita osaajia. Erityisen merkittäviä työllistäjiä ovat varhaiskasvatuksen tuottajat. Näin ollen Sivista esitti työnantajaroolissa edustajaa kasvatus- ja ohjausalan työelämätoimikuntaan.

Työelämätoimikuntien uusi kolmivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2024. Toimikuntia tulee olemaan 37 ja jäseniä niissä 306. Toimikunnassa jäsenet edustavat työnantajia, työntekijöitä ja opetusalaa. Kussakin toimikunnassa on enintään 9 jäsentä.

 

Lisätietoa työelämätoimikunnista.

Jaa

Seuraa