» Uutishuone » Uutiset » Professoriliiton ja Sivistystyönantajien seminaarissa pohdittiin hyvää johtajuutta akateemisessa ympäristössä

Professoriliiton ja Sivistystyönantajien seminaarissa pohdittiin hyvää johtajuutta akateemisessa ympäristössä

Sivista ja Professoriliitto järjestivät 29.9. toista kertaa yhteisen tilaisuutensa aiheesta akateeminen johtajuus. Seminaarissa keskusteltiin tutkijoiden johtamisesta, johtamisen merkityksestä sekä johtamiseen kuuluvasta vuorovaikutuksesta. Tilaisuudessa kuultiin myös kokemuksia kentältä.

Seminaariin osallistui noin 50 akateemista johtajaa Suomen yliopistoista: rehtoreita, vararehtoreita, provosteja, dekaaneja ja kansleri. Tilaisuus järjestettiin niin sanottuna hybriditilaisuuteena.

Johtaminen on palvelutehtävä. Kysyimme Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelältä ja Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassiselta, mitä ominaisuuksia hyvällä johtajalla on?

– Hyvä johtaja mahdollistaa hyvän työn edellytykset. Hän omaa erinomaiset vuorovaikutustaidot, ja toimii suunnan näyttäjänä ja esimerkkinä organisaation muille jäsenille, sanoo Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelä.

– Hyvältä johtajalta vaaditaan halua johtaa ja kunnioitusta johtamistyöhön. Tämän myötä johtajalla on valmiudet kehittyä haastavassa tehtävässään. Luonnollisesti aito henkilöstön arvostus on yksi kulmakivistä ja kyky olla aidosti läsnä erilaisissa johtamis- ja vuorovaikutustilanteissa, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Lisätietoja:

Tarja Niemelä
Toiminnanjohtaja
Professoriliitto
p. 050 340 2725

Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja
Sivista
p. 050 562 7004

Jaa

Seuraa