» Uutishuone » Uutiset » Professoriliiton ja Sivistystyönantajien seminaarissa keskustelua yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta

Professoriliiton ja Sivistystyönantajien seminaarissa keskustelua yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta

Sivista ja Professoriliitto järjestivät kolmatta kertaa yhdessä akateemisen johtamisen seminaarin 28.9. Tilaisuudessa keskusteltiin yliopistojen yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja sen johtamisesta. Seminaarissa kuultiin myös kokemuksia kentältä sekä kansanedustaja, parlamentaarisen TKI-työryhmän puheenjohtaja Matias Mäkysen puheenvuoro ”Miten poliitikko hahmottaa yliopistojen vaikuttavuuden? Mitä yliopistoilta odotetaan?”.

Seminaariin osallistui 50 akateemista johtajaa Suomen yliopistoista: rehtoreita, vararehtoreita, provosteja, dekaaneja ja kansleri.

Kysyimme Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelältä ja Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassiselta, mitä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden onnistuminen edellyttää johtamiselta.

– Tutkimus, opetus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus ovat Suomen keskeisiä menestystekijöitä. Yliopistoilla on yhteiskuntavastuu, ja yliopistoyhteisön vaikuttavuus on laaja-alaista. Hyvällä johtamisella voidaan tukea yhteiskunnallista vuorovaikutusta, Professoriliiton toiminnanjohtaja Tarja Niemelä korostaa.

– Uskon, että tähän pätevät ihan samat lainalaisuudet, kuin johtamiseen yleensä. Pidän tärkeänä, että yhdessä nähdään yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja vaikuttavuuden tärkeys yhtenä yliopiston perustehtävänä. Tosiasiallisen vaikuttavuuden mittaaminen ei ole aina kovin helppoa, joten on oleellista asettaa selkeitä toimintaa ohjaavia tavoitteita ja pohtia riittävästi myös niiden arviointia. Tämä pitää huomioida myös siksi, että vaikuttavuustyössä voidaan kokea aitoja onnistumisia, Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen toteaa.

Lisätietoja:

Tarja Niemelä
Toiminnanjohtaja
Professoriliitto
p. 050 340 2725

Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja
Sivista
p. 050 562 7004

Jaa

Seuraa