» Uutishuone » Uutiset » Olemme mukana Lapsi mukaan töihin -päivässä 24.11.2017

Olemme mukana Lapsi mukaan töihin -päivässä 24.11.2017

Marraskuun 24. päivänä vietetään toista kertaa Suomen kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Osallistumme itse ja kannustamme jäseniämme mukaan viettämään tätä hienoa teemapäivää.

Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn tekeminen on. Myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Näin myös ne lapset, joiden vanhempien työhön vierailu ei sovellu, pääsevät mukaan.

Tarkoituksena ei ole teettää lapsilla töitä, vaan tutustuttaa heidät aikuisten työelämän arkeen. Päivä voi sisältää tutustumiskierroksia, tai vaikka yhteisen esittelytilaisuuden. Tutustumisen ei tarvitse kestää koko päivää, työpaikalla voi viettää vain muutaman tunnin.

– Työ on läsnä arjessa ja koskettaa myös lapsia, vaikka aikuinen onnistuisikin pitämään työt työmaalla. Lapset voivat pohtia yllättävänkin paljon mitä vanhempi siellä töissä tekee, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Lapsi mukaan töihin -päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran viime vuonna ja teemapäivän suosio ylitti odotukset moninkertaisesti. Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita on vietetty esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Päivän pääjärjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja TEM, yhteistyökumppaneina EK, Akava, STTK ja SAK.

Sovi lapsen tulosta työpaikallasi etukäteen. Tärkeää on myös poissaolopyyntö koulun käytäntöjen mukaisesti.

Oman työpaikan voi ilmoittaa mukaan päivän viettoon:
www.lapsimukaantoihin.fi . Samalla sivustolla voi myös käydä haastamassa muita mukaan ja tutustua viime vuoden kokemuksiin sekä etsiä esimerkkejä oman ohjelman järjestämiseen.

Jaa

Seuraa