» Uutishuone » Uutiset » Olemme mukana Lapsi mukaan töihin -päivässä 23.11.2018 -olethan sinäkin?

Olemme mukana Lapsi mukaan töihin -päivässä 23.11.2018 -olethan sinäkin?

Kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään lapsen oikeuksien viikon perjantaina 23.11.2018. Olemme mukana ja kannustamme myös jäseniämme osallistumaan.

Lasten on tärkeää päästä näkemään, mitä työn tekeminen on ja missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä. Myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Näin myös ne lapset, joiden vanhempien työhön vierailu ei sovi, pääsevät mukaan.

Päivän tarkoituksena ei ole teettää lapsilla töitä, vaan tutustuttaa heidät aikuisten työelämän arkeen. Päivä voi sisältää tutustumiskierroksia, yhteisen esittelytilaisuuden tai muuta toiminnallista ohjelmaa. Tutustumisen ei tarvitse kestää koko päivää, työpaikalla voi viettää vain muutaman tunnin.

– Olimme mukana jo viime vuonna ja päivä onnistui erinomaisesti. On tärkeä, että lapset pääsevät mukaan työpaikoille ja näkevät, mitä vanhempi siellä töissä tekee, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään Suomessa nyt kolmatta kertaa ja teemapäivän suosio on ylittänyt odotukset moninkertaisesti. Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita on vietetty esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Päivän pääjärjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja TEM, yhteistyökumppaneina EK, Akava, STTK ja SAK.

Sovi lapsen tulosta työpaikallasi etukäteen. Tärkeää on myös poissaolopyyntö koulun käytäntöjen mukaisesti.

Oman työpaikan voi ilmoittaa mukaan päivän viettoon:
www.lapsimukaantoihin.fi 

Samalla sivustolla voi myös käydä haastamassa muita mukaan ja tutustua viime vuoden kokemuksiin sekä etsiä esimerkkejä oman ohjelman järjestämiseen.

Jaa

Seuraa