» Uutishuone » Uutiset » OAJ:n laittoman lakon vaikutukset opiskelijoiden arkeen saatiin estettyä

OAJ:n laittoman lakon vaikutukset opiskelijoiden arkeen saatiin estettyä

OAJ:n Hyrian opettajat ry järjesti tänään maanantaina 4.12. kestoltaan kolmen tunnin pituisen lakon Hyria koulutus Oy:ssä. Kyseessä on laiton työtaistelutoimenpide, koska työehtosopimus on voimassa.

– Paikallisyhdistyksen väitteet opettajien korvaamisesta ohjaajilla ovat virheellisiä. Ammatillisten ohjaajien käyttö opiskelijan oppimisen tukena on vakiintunut käytäntö Hyriassa. Aikaisemmin ohjaajat toimivat Hyriassa ammattimies -nimikkeellä. Mitään uutta toimintatapaa ei ole luotu, eivätkä ohjaaja miltään osin tee opettajien tehtäviä, Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer sanoo.

– Hyrian mallilla on tavoitteena saada opiskelijan näkökulmasta enemmän ohjaajia käytännön harjoitteisiin opettajan tueksi ja opiskelijalle näin enemmän kontaktia ammattilaisten kanssa, Somer jatkaa.

Laittoman työtaistelun vaikutukset saatiin onneksi minimoitua koulutuksen järjestäjän toiminnalla. Lisäksi työtaisteluun osallistuneiden lukumäärä jäi pieneksi. Vain n. 50 opettajaa 230 opettajasta osallistui laittomaan ulosmarssiin.

– On erittäin vastuutonta keskeyttää opiskelijoiden opetus, erityisesti ajatellen heidän keskuudessaan olevia alaikäisiä lapsia, ja tuoda heidät osaksi laitonta työtaistelua. Onneksi suurin osa opettajista ei osallistunut laittomaan työtaisteluun, Somer sanoo.

Kummastusta laittoman työtaistelun osalta herättää myös se, että Hyrian uudet luottamusmiehet eivät ole millään lailla tuoneet paikallisissa keskusteluissa esille huoltaan asiaan liittyen. Valtaosa OAJ:n Hyrian opettajat ry:n jäsenistöstä valitsi mieluummin työnteon kuin osallistumisen laittomaan työtaisteluun. Vaikuttaakin siltä, että paikallisyhdistys ei olisi kuunnellut Hyrian opettajia, kun se on tehnyt päätöksen ulosmarssista

– Nyt ammatillisessa koulutuksessa pitäisi rakentaa uutta sekä kehittää toimintaa uuden ammatillisen lainsäädännön pohjalta yhdessä. Tällaisten laittomien työtaistelujen järjestäminen on erittäin valitettavaa ja vastuutonta, Somer sanoo.

Lisätietoja,
Anne Somer p. 050 345 2134
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa