» Uutishuone » Tiedotteet » Neuvottelutulos yliopistojen palkkausjärjestelmän uudistamisesta saavutettiin

Neuvottelutulos yliopistojen palkkausjärjestelmän uudistamisesta saavutettiin

27.09.2018

Sivistystyönantajat, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Palkansaajajärjestö Pardia ovat tänään 27.9.2018 saavuttaneet neuvotteluratkaisun yliopistojen yleisen työehtosopimuksen palkkausjärjestelmän uudistamisesta. Sopimus voidaan allekirjoittaa, kun neuvottelutulos on tullut hyväksytyksi liittojen hallinnoissa.

Mikäli neuvottelutulos hyväksytään, säilyvät järjestelyerät sovintoratkaisun mukaisesti täysimääräisinä ja ne ohjataan palkkausjärjestelmän uudistamiseen ja käyttöönottamiseen. Järjestelyerät kohdennetaan tällöin palkkausjärjestelmän uudistamiseen osapuolten yhteisesti päättämällä tavalla.

–Hienoa, että saimme vaikean neuvottelukierroksen jälkeen yhteistyössä kehitettyä palkkausjärjestelmän ehtoja ja löysimme ratkaisun, joka on molempien osapuolten näkökulmasta tasapainoinen. Saavutettu ratkaisu luo pohjaa myös tulevaan yhteistyöhön, sanoo Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

Palkkausjärjestelmän uudistaminen on perustunut sovittelijan tekemään sovintoehdotukseen, jonka osapuolet ovat hyväksyneet. Sovintoratkaisussa jo sovitun kahden vuoden välein toteutettavista arviointikierroksista luopumisen lisäksi osapuolet ovat nyt uudistaneet mm. henkilökohtaista palkanosaa koskevia määräyksiä.

Lisätiedot:

Anne Somer, p. 050 345 2134
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

Teemu Hassinen, p. 050-562 7004
Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa