» Uutishuone » Uutiset » Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaa? Vuorossa Tari!

Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaa? Vuorossa Tari!

Vapaa-aika, mikä ihana kaiku sanalla onkaan. Mitkä kolme ”ällää” siihen minulla mahtuvat?

Näin kertoo Sivistan johtava työmarkkinalakimies Tari Aho:

Luen ja kuuntelen kirjoja kaikissa pienissä raoissa päivän aikana; matkalla töihin bussissa, ulkoillessa koiran kanssa, odottaessani vuoroani asiakaspalvelutilanteessa… Kirjavalinnoissa hyytävän jännittävät dekkarit ovat jääneet vähän taka-alalle ja mukaan on tullut elämänkertoja, matkakertomuksia ja kaikenlaista kevyttä höpöhöpöä, jonka avulla ajatukset saa nollattua päivän aikana askarruttaneista asioista.

Liikun aina kun voin eli hyppään pyöränselkään, laitan lenkkarit jalkaan tai menen jumpalle. Aina ei huvittaisi, jaksaisi tai sääkään ei vaikuta suosiolliselta, mutta jostain sen kipinän koetan kaivaa ja lopputulos palkitsee. Pyöräily on erityisen mieluisa harrastus ja tämän vuoden kilometreillä pääsisin Helsingistä jonnekin Espanjan aurinkorannalle, jos kilometrit laitettaisiin yhteen reissuun.

Kolmas tärkeä ”ällä” onkin sitten leikki. Kesäisin saan nauttia lastenlasten seurasta ja leikin kauppaa, palomiestä, piilosta tai leivon hiekkakakkuja… Jälleen kerran saan lukea ääneen iltasatuja. Sekin sopii mainiosti tällaiselle kirjojen suurkuluttajalle.

 

Jaa

Seuraa