» Uutishuone » Uutiset » Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaa? Vuorossa Anne

Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaa? Vuorossa Anne

Kiireiseen arkeen olen rakentanut helpon harrastuksen, juoksun. Talvisin myös hiihtolatu kutsuu, mikäli Suomen talvi antaa siihen mahdollisuuden.

– Urheilu antaa voimaa ja auttaa jaksamaan, sanoo Anne.

Aikaisemmin urheilin musiikin tahtiin, mutta nyt olen siirtynyt kirjoihin. Syke lenkeillä on laskenut ja kestävyys parantunut. Kuuntelemani kirjat ovat viime aikoina liittyneet vahvasti neuvottelutaitoon, kuuntelemiseen, luottamukseen sekä johtamiseen. Parin tunnin lenkillä saa paljon uusia ideoita ja omia ajatuksia työstettyä.

Juoksu ja hiihto kuulostavat niin helpoilta lajeilta. Eikun lenkkarit jalkaan ja menoksi. Näin itsekin joskus ajattelin. Nyt olen molempien lajien osalta ottanut itselleni valmentajan, joka auttaa tekniikan paremmassa haltuun ottamisessa. Vapaan hiihtotavan tekniikat kuten kuokka, mogren ja wassberg on läpikäyty. Hiihtoasento on parantunut ja hiihtoladulla annetut opit muistuvat mieleen jokaisella hiihtokerralla. Yksilöllisellä ohjauksella saadut vinkit helpottavat suoritusta valtavasti. Suosittelen ehdottomasti liikunta-alan koulutuksen saaneen ottamista rinnalle omaa urheiluharrastusta tukemaan.

Urheilusuoritukset linkittyvät vahvasti kehon kuuntelemiseen. Omien tuntemusteni aistimisen lisäksi käytän paljon erilaista tekniikka esim. älykello kulkee joka lenkillä mukana. Lenkin jälkeen voin tarkastella lenkin tietoja ja verrata niitä omiin tuntemuksiin sekä aikaisempiin suorituksiin. Lisäksi seuraan kehon vireystilaa ja palautumista Oura-sormuksen kautta. Sykedatan avulla saan paljon tietoa palautumisesta ja unesta. Uudet tekniset laiteet ovatkin siivittäneet urheilun aivan uudelle tasolle. Lisäksi laitteet ovat muotoilultaan kauniita. Sivistan jäsenet ovat vahvasti mukana näiden urheiluun ja hyvinvointiin liittyvien teknologioiden ja innovaatioiden kehittämisessä ja niistä saatavien hyvinvointitrendien tutkimisessa.

Jaa

Seuraa