» Uutishuone » Uutiset » Koulutusperäisen maahanmuuton esteet tulee poistaa

Koulutusperäisen maahanmuuton esteet tulee poistaa

Suomi elää ja kasvaa osaamisella ja osaavasta työvoimasta. Osaavan työvoiman tarpeeseen vastataan työperäisen maahanmuuton rinnalla myös koulutusperäisellä maahanmuutolla. Koulutusperäinen maahanmuutto on osaavan työvoiman saatavuuden varmistamisen merkittävä tekijä ja parantaa myös huoltosuhdetta ja työllisyysastetta. Kaikki koulutusperäisen maahanmuuton esteet on poistettava. Nämä koskevat mm. opiskelun aikaisten ja jälkeisten lupien kestoa sekä lupaprosessien jäykkyyksiä.

EK on tänään julkaissut ehdotuksen, jonka mukaan maahanmuuttoviraston tulisi myöntää tutkinnon suorittaneelle opiskelijalle jatkolupa kolmeksi vuodeksi työnhakua ja työntekoa varten ilman eri hakemusta. Samalla muodollisesta toimeentulovaatimuksesta tulisi luopua. EK:n ehdotukset ovat erittäin kannatettavia. Suomalaisista oppilaitoksista ja korkeakouluista valmistuu vuosittain suuri joukko kansainvälisiä osaajia, joiden työpanosta tarvitsemme. Esimerkiksi vuonna 2017 ulkomaalaiset suorittivat Suomessa lähes 4000 tutkintoa. Nämä tutkinnon suorittaneet ovat Suomen kasvun tekijöitä.

– Meidän tulee kaikin tavoin pitää oppilaitosten ja korkeakoulujen kouluttamat kansainväliset osaajat Suomessa. Tämä tarkoittaa sujuvia lupaprosesseja, englanninkielisten palveluiden parantamista sekä kaikkien tahojen saumatonta yhteistyötä, jotta saamme täällä tutkinnon suorittaneet jäämään ja työskentelemään Suomeen pysyvästi, sanoo Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

Lisätietoja,
Anne Somer, p. 050 3452134
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa