» Uutishuone » Uutiset » Korkeakoulujen uusien aloituspaikkoihin tarvitaan pitkäjänteistä rahoitusta

Korkeakoulujen uusien aloituspaikkoihin tarvitaan pitkäjänteistä rahoitusta

Opetus- ja kulttuuriministeri on linjannut korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämisestä yli 2000:lla ensi vuonna. Lisäykset tulevat viime vuonna sovitun yli 10000 uuden aloituspaikan päälle.

– Aloituspaikkojen lisääminen on hyvä ja tarpeellinen toimi. Sillä vastataan työmarkkinoiden osaamistarpeeseen ja mahdollistetaan korkeakouluopinnot yhä useammalle, sanoo Sivistystyönantajien johtaja Laura Rissanen.

Nyt päätettyjen uusien aloituspaikkojen rahoittamiseen ei ole kuitenkaan osoitettu uutta rahoitusta. Lisäksi aiempien aloituspaikkalisäysten rahoitus on päättymässä. Sivistystyönantajien laskelmien mukaan aiempiin aloituspaikkoihin osoitettu määräaikainen lisärahoitus kattaa noin kahden vuoden opinnot, tämän jälkeen rahoitus kaivetaan korkeakoulujen muusta rahoituksesta.

– Koulutustason nostolle on pysyvä tarve. Aloituspaikkojen määrän lisääminen on tehtävä pitkäjänteisesti ja koulutuksen laadusta kiinni pitäen. Tätä on hyvin vaikea tehdä, jos rahoitustaso on jatkuvasti alimitoitettu ja rahoituksen jatkuvuus vaakalaudalla. Aloituspaikkojen lisäykselle tarvitaan pysyvämpi rahoitusratkaisu, toteaa Sivistystyönantajien johtava asiantuntija Heikki Holopainen.

Lisätietoja
johtaja Laura Rissanen, 041 540 4505
johtava asiantuntija Heikki Holopainen, p. 0400-639331

Jaa

Seuraa