» Uutishuone » Uutiset » Kestävän kasvun ohjelmasta investointeja osaamiseen

Kestävän kasvun ohjelmasta investointeja osaamiseen

Hallituksen tänään julkaisema suunnitelma EU:n elpymisrahaston käytöstä Suomessa lupaa noin 700 miljoonan euron investointeja tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Rahoituksella on tarkoitus tukea muun muassa tutkimusinfrastruktuureja ja kokeilu- ja pilottiympäristöjä, tulevaisuuden avainteknologioiden tutkimusta ja kehittämistä sekä tutkimusorganisaatioiden ja yritysten kumppanuuksia. Rahoitus jaetaan pääasiassa Suomen Akatemian ja Business Finlandin kautta.

– Rahoituslisäys on erittäin tervetullut. Suomen TKI-investoinnit ovat polkeneet paikallaan viime vuosikymmenen ajan. Toivottavasti tämä rahoitus viitoittaa tietä pysyvämmälle kasvu-uralle, joka näkyy myös kevään kehysriihessä, sanoo Sivistystyönantajien johtaja Laura Rissanen.

Kestävän kasvun ohjelman rahoitusta kohdistetaan myös muun muassa jatkuvan oppimisen vahvistamiseen ja työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton edistämiseen. Korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämiseen osoitetaan 15 miljoonaa euroa.

– Nämä ovat kaikki erinomaisia kohteita, mutta määräaikaisella elpymisrahalla ei voi korvata pysyvää rahoitustarvetta. Esimerkiksi tavoiteltu 10000 uuden aloituspaikan lisääminen korkeakouluihin vaatii pysyvän 100 miljoonan euron lisäyksen, sanoo Sivistystyönantajien johtava asiantuntija Heikki Holopainen.

Lopullisen suunnitelman on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä, minkä jälkeen se toimitetaan EU:n komission arvioitavaksi.

Suunnitelma kestävän kasvun ohjelmasta täällä

Lisätietoja:
johtaja Laura Rissanen, p. 041 540 4505
johtava asiantuntija Heikki Holopainen, p. 0400 639 331

Jaa

Seuraa