» Uutishuone » Uutiset » Hoiva-alaa opiskeleva Olli Pohjonen: Ihmistä tarvitaan katsomaan toista ihmistä

Hoiva-alaa opiskeleva Olli Pohjonen: Ihmistä tarvitaan katsomaan toista ihmistä

Turun Aikuiskoulutuskeskuksessa lähihoitajaksi opiskeleva Olli Pohjonen ehti työskennellä kymmenen vuotta vartiointialalla, ennen kuin mielessä pyörinyt ammatin vaihto muuttui todeksi.

Haastatteluhetkellä Olli on harjoittelussa Attendon ikäihmisille tarkoitetussa hoivakodissa. Koulun penkiltä valmiiksi ponnistetaan syksyllä 2024.

Lähihoitajaksi opiskeleva Olli, Ihmistä tarvitaan aina

– Tällä työllä on merkitystä, on hienoa, kun saan olla avuksi ikäihmisille, sanoo Olli Pohjonen.

– Se oli vuosi 2022, kun päätin etsiä uuden ammatin. Kipinän hoiva-alalle antoi tätini, joka on ammatiltaan sairaanhoitaja, Olli kertoo.

– Tärkein asia alan löytämisessä oli se, että haluan auttaa muita. Totta kai työllisyystilanne vaikutti myös asiaan. Hoiva-alalle tarvitaan jatkuvasti osaavaa työvoimaa, etenkin miehiä kaivataan lisää. Saan työtarjouksia koko ajan. Voisi sanoa, että alalla vallitsevat työntekijän markkinat, Olli hymyilee.

Olli kokee, että aiemman oppisopimuskoulutuksen sijaan päiväopiskelu sopii hänelle paremmin, koska siten hän pystyi vahvistamaan perusosaamistaan.

– Opetuksen aikana saan paljon tietoa ja taitoja. Meillä on Turun AKK:ssa todella hyvät opettajat, he ottavat meidät kaikki hyvin huomioon, auttavat ja tukevat, jatkaa Olli.

Työ hoiva-alalla on minulle merkityksellistä

Olli on tyytyväinen alan valintaan. Hänen mukaansa hoiva-alalla on monia mahdollisuuksia ja työtä voi tehdä useassa paikassa, jos niin haluaa.

– Kun valmistun, saatan itsekin lähteä tekemään töitä eri puolille Suomea ja keräämään kokemusta, Olli kertoo.

– Tällä työllä on merkitystä, on hienoa, kun saan olla avuksi ikäihmisille. Olen huomannut, miten ammattitaidon lisäksi asenne ratkaisee. Minua on kehuttu rauhallisuudesta ja läsnäolosta. Hoitajana voi olla vanhuksen ainoa kontakti ja haluan antaa heille aikaa. Meillä alan työntekijöillä on iso rooli, ja se tuo minulle merkityksellisyyttä, Olli toteaa.

– On harmi, että alasta annetaan niin negatiivinen kuva. Kannattaa tulla kokeilemaan itse, niin näkee, miten palkitsevaa tämä työ on, hän painottaa.

Työpaikalla saa kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta

Nykyinen työyhteisö Attendossa saa Ollilta kehuja. Työpaikalla saa kehittyä ja oppia uutta jatkuvasti. Lisäksi yksikössä on panostettu opiskelijoiden ohjaamiseen, yhden henkilön työpanos on suunnattu kokonaan opiskelija-asioihin.

– Pitää olla avoin ja avarakatseinen, työyhteisö ja asiakkaat ovat moninaisia. Haluan myös itse luoda työyhteisöön hyvää ilmapiiriä. Omaa positiivista asennetta ja iloa pitää tuoda esiin, sanoo Olli.

– Ja kun haluan irtautua töistä ja rentoutua, lähden pohjoisemmaksi harrastamaan perhokalastusta, Olli hymyilee.

Jaa

Seuraa