» Uutishuone » Uutiset » Anne Somer nimitetty Sivistystyönantajien työmarkkinajohtajaksi

Anne Somer nimitetty Sivistystyönantajien työmarkkinajohtajaksi

Varatuomari Anne Somer on nimitetty 1.2.2017 alkaen Sivistystyönantajien työmarkkinajohtajaksi. Hän vastaa liiton työmarkkinavastuualueen toiminnan johtamisesta. Aiemmin Somer toimi liitossa työmarkkinapäällikkönä.

Opiskelijoiden, työelämän ja yhteiskunnan muuttuvat tarpeet heijastuvat koulutus- ja tutkimusalaan yhä voimakkaammin. Opiskelijalähtöisyys, opintojen henkilökohtaistaminen ja toisaalta työelämän yhä moninaisemmat osaamisvaatimukset haastavat organisaatioita kehittämään toimintaansa. Väistämättä tämä heijastuu myös alalla toimivan henkilöstön tehtäviin ja edellyttää nykyaikaisten ja joustavien työsuhteen ehtojen kehittämistä.

– Näinä taloudellisesti epävakaina aikoina tarvitaan neuvotteluosapuolilta ratkaisuja, joilla pystytään vakauttamaan koulutuksen järjestäjien toimintaa ja turvaamaan työpaikkojen säilyminen, sanoo Anne Somer. Palkkausjärjestelmien ja työaikojen tulee seurata työelämän ja toimintaympäristön muutoksia. Sopimusten tulee tukea organisaatiokohtaisten ja yksilökohtaisten ratkaisujen tekemistä.

– Koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden palveluksessa oleva henkilöstö ja erityisesti esimiehet ovat keskeisessä asemassa muutosten onnistumisessa. Paikallisten ratkaisujen löytäminen edellyttää yhteistä tilannekuvaa sekä arvostavaa ja luottamuksellista neuvottelukulttuuria, Somer jatkaa.

Sivistystyönantajat edustaa yli 300 jäsentä kaikilta koulutusasteilta peruskouluista yliopistoihin. Jäsenemme työllistävät n. 53 000 työntekijää. Olemme Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsen.

Lisätietoja,
Teemu Hassinen, toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat, p. 050 562 7004
Anne Somer, työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat, p. 050 345 2134

Jaa

Seuraa