» Uutishuone » Uutiset » Ammatillisen koulutuksen historiallinen myllerrys on mahdollisuus

Ammatillisen koulutuksen historiallinen myllerrys on mahdollisuus

Yritykset ja julkiset toimijat tarvitsevat ammatillisia osaajia ja uudistuvaa ammatillista koulutusta. Meneillään olevassa ammatillisen koulutuksen reformissa on kaikki mahdollisuudet tehdä ammatillisesta koulutuksesta entistä dynaamisempaa ja asiakaslähtöisempää.

Ammatillisessa koulutuksessa on meneillään suuret muutokset. Sipilän hallitus haluaa vahvistaa ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallista merkitystä ja uudistaa ammatillisen koulutuksen rakenteita ja rahoitusta. Samaan aikaan rahoitusta leikataan noin 250 miljoonaa euroa. Ammatillisen koulutuksen piirissä on yli 300 000 opiskelijaa ja näin käynnissä oleva reformi koskettaa useita toimijoita ja välillisesti koko koulutusjärjestelmäämme.

Säästöistä huolimatta ammatillisen koulutuksen reformi on myös mahdollisuus.

− Kestävä lopputulos edellyttää, että työelämän tarpeita ja opiskelijoita tuntevat koulutuksen järjestäjät sidotaan muutostyöhön mukaan alusta asti ja että uudistuksen toteuttamiselle annetaan riittävästi aikaa, sanoo Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Reformin onnistuessa ammatillinen koulutus vastaa jatkossa entistä joustavammin niin elinkeinoelämän, opiskelijan kuin yhteiskunnankin tarpeisiin.

Yksi elementti reformin onnistumisessa on koulutuksen järjestäjiä koskevan byrokratian vähentäminen.

− Pidämme esimerkiksi positiivisena hallituksen tänään julkaisemaa esitystä siitä, että koulutuksen järjestäjien koskevaa tiedonkeruuta yhtenäistetään. Lisäksi ajatus koulutuksen järjestäjille annettavasta laajemmasta toimintavapaudesta olisi erinomainen periaate laajemminkin, myös ammatillisen koulutuksen reformia ajatellen, toteaa Hassinen.

Lisätietoja:
Teemu Hassinen
toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat
p. 050 5627004

Jaa

Seuraa