» Uutishuone » Uutiset » Ammatillinen koulutus ei kaipaa uutta hallinnollista väliporrasta

Ammatillinen koulutus ei kaipaa uutta hallinnollista väliporrasta

Ammatillisen koulutuksen siirto maakuntien tehtäväksi nousi jälleen esille. Sivistystyönantajat ei näe tarpeelliseksi lisätä ammatillisen koulutuksen järjestämiseen uutta väliporrasta. Nykyinen koulutuksen järjestämisen malli on toimiva ja takaa resurssien kohdentumisen tarkoitukseensa.

”Koulutuksen järjestäjät ovat tällä hetkellä tilanteessa, jossa resurssit niukkenevat voimakkaasti ja samaan aikaan on kyettävä tuottamaan joustavasti laadukasta koulutusta työelämän muuttuviin tarpeisiin. Ammatillisen koulutuksen siirtäminen maakunnille toisi koulutuksen järjestämiseen tarpeettoman lisäportaan. Pahimmillaan tämä aiheuttaisi jopa lisää kustannuksia.”, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen. Hassinen jatkaa, että yksityisillä koulutuksen järjestäjillä rahoitus on käytännössä koulutukseen korvamerkattua. ”Ammatillista koulutusta ei myöskään voida tarkastella yksinomaan alueellisesta näkökulmasta. Yhteiskunnan ja elinkeinoelämän tarpeisiin vastaaminen edellyttää, että ammatillista koulutusta ohjataan valtakunnallisesti”, jatkaa Hassinen.

Ammatillisen koulutuksen järjestäjistä n. 70 % toimii yksityisessä muodossa. Toiminta perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämään järjestämislupaan ja julkiseen rahoitukseen. Koulutuksen järjestäjät eivät voi jakaa voittoa omistajilleen ja niitä sitoo opetuslainsäädäntö.

Jaa

Seuraa