» Uutishuone » Uutiset » Aalto-yliopiston kampus yhdistää tieteen ja taiteen, tekniikan ja talouden ainutlaatuisella tavalla

Aalto-yliopiston kampus yhdistää tieteen ja taiteen, tekniikan ja talouden ainutlaatuisella tavalla

Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun toiminta Espoon Otaniemessä sijaitsevassa uudessa rakennuksessa käynnistyi maanantaina 18.2.2019. Kauppatieteiden maisteri- ja tohtoriopetus järjestetään uusissa tiloissa 25.2.2019 alkaen.

– Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä on ainutlaatuinen yhteistyön keskus. Se yhdistää tieteen ja taiteen, tekniikan ja talouden. Kauppakorkeakoulun tutkijat ja opiskelijat ovat jo vuosia olleet aktiivisesti mukana tässä innovaatioekosysteemissä. Yhteistyö tiivistyy entisestään, kun Kauppakorkeakoulu on samalla kampuksella muun Aalto-yhteisön kanssa, sanoo Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä.

Aalto-yliopiston tavoitteena on kampustensa kehittämisessä yhteistyön edellytysten luominen ja kohtaamisten aikaansaaminen. Tämä tukee avointa innovaatiota ja luovien ajatusten liikkumista.

– Käytännössä jaamme tiloja eri käyttäjäryhmien kesken ja sekoitamme eri käyttötarkoituksia rakennusten sisällä, toimimme käyttäjälähtöisesti ja tuemme uusia liikkuvan työnteon tapoja, kokeiluja ja kestävää kehitystä tiiviin tilankäytön muodossa, kertoo kampuksen kehittämisestä vastaava vararehtori Antti Ahlava.

Yliopiston omien toimintojen lisäksi halutaan tukea kampuksella kumpuavien alakohtaisen tutkimuksen ja liiketoiminnan ekosysteemien kehittymistä. Apua löytyy myös asuntojen ja palveluiden kehittämiseksi ja elävän ja virikkeellisen ympäristön aikaansaamiseksi.

– Olemme halunneet luoda rakennuksen, joka on kohtaamispaikka niin kauppislaisille kuin koko Aalto-yhteisölle ja muille sidosryhmillemme. Kaikki uuden rakennuksen tilat on suunniteltu yhdessä käyttäjien kanssa. Niissä on otettu huomioon niin opiskelijoiden, opettajien kuin tutkijoidenkin tarpeet. Oppimisen tilat tukevat yhteistyötä ja yhdessä oppimista mm. real life casien avulla, mutta myös itsenäistä keskittynyttä työskentelyä, sanoo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kehityspäällikkö Perttu Kähäri.

– Kauppakorkeakoulu sijaitsee keskellä Aalto-yliopiston kampusta, joka mahdollistaa ainutlaatuisen, monialaisen vuorovaikutuksen niin opiskelijoille, henkilökunnalle kuin vierailijoillekin. Yritysyhteistyö ja alumnitoiminta ovat meille olennainen osa opetusta, Kähäri jatkaa.

– Rakennus tarjoaa erinomaiset puitteet tavata sidosryhmiämme niin opetuksen, erilaisten tilaisuuksien kuin epämuodollisten tapaamisten merkeissä. Uskomme että alumnit, partnerit ja yhteistyökumppanit näkevät suuria mahdollisuuksia Aalto-yhteisön yhteistyössä ja siinä, miten Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä yhdistää tieteen ja taiteen, tekniikan ja talouden ainutlaatuisella tavalla, Kähäri toteaa.

Jaa

Seuraa