» Uutishuone » Tiedotteet » Sivistystyönantajat: Lisätalousarvion kohdennukset koulutukseen ja tutkimukseen välttämättömiä

Sivistystyönantajat: Lisätalousarvion kohdennukset koulutukseen ja tutkimukseen välttämättömiä

Sivistystyönantajat pitää hallituksen kolmannessa lisätalousarviossa suunnattua 111 miljoonan kokonaisuutta lasten ja nuorten koronahaittojen lievennykseen perusteltuna. Kokonaisuudesta 69 miljoonaa kohdistetaan suoraan koulutuksen järjestäjille ja korkeakouluille.

– Lähes puolitoista vuotta jatkuneet poikkeukselliset opetusjärjestelyt ovat jättäneet kaikilla koulutusasteilla merkittävän jäljen. Etäopetusjaksoista aiheutunut oppimisvaje on kurottava umpeen pikaisesti, Sivistystyönantajien johtaja Laura Rissanen korostaa.

Määrärahojen tarkemmasta jaosta on tarkoitus sopia yhdessä kuntien ja muun koulutuskentän kanssa tehtävässä jatkovalmistelussa. Sivistystyönantajat korostaa, että jatkovalmistelussa on muistettava kaikki koulutuksen järjestäjät.

– Aiemmissa korona-avustusjaoissa esimerkiksi harjoittelukoulut ovat jääneet väliinputoajiksi. Siksi on tärkeää, että jatkovalmistelussa kuullaan kaikkia osapuolia. Koulutuksen järjestäjät ja korkeakoulut ovat hyvin erilaisissa tilanteissa riippuen siitä, miten paljon etäopetukseen on jouduttu turvautumaan, joten määrärahojen jakoon ei saa tehdä liian tiukkoja kriteerejä, Rissanen muistuttaa.

Sivistystyönantajat korostavat myös Suomen kestävän kasvun ohjelman käynnistymisen merkityksellisyyttä.

– Ilman korkeaa osaamista ja tutkimusta ei luoda uutta. Kestävän kasvun ohjelma kautta vauhditetaan tutkimusta ja siten Suomen talouden elpymistä

Lisätietoja:

Laura Rissanen, 041 5404505

Johtaja, Sivista

Jaa

Seuraa