» Tiedotteet » Sivistystyönantajat: Koulutuspoliittisen selonteon hyvät tavoitteet vesittyvät ilman rahoituspäätöksiä

Sivistystyönantajat: Koulutuspoliittisen selonteon hyvät tavoitteet vesittyvät ilman rahoituspäätöksiä

Sivistystyönantajat pitää hyvänä, että valtioneuvoston koulutuspoliittinen selonteko korostaa vahvasti koulutuksen ja tutkimuksen laatua. Ilman korkeaa osaamista ja saavutettavaa koulutusta ei synny uutta kasvua eikä turvata hyvinvointiyhteiskunnan palveluita.

Sivista on pettynyt siihen, että selonteon hyvät tavoitteet uhkaavat kuitenkin vesittyä ilman päätöksiä niiden rahoittamiseksi tarvittaviksi resursseiksi.

– Esitimme lausunnossamme, että julkinen julkinen panostus koulutukseen nostetaan muiden Pohjoismaiden tasolle vuoteen 2030 mennessä. Koulutus- ja tutkimuspanokset ovat avain tuottavuuden nousuun, maailmanluokan innovaatioihin, julkisen talouden kestävyyteen ja siten hyvinvoinnin kasvuun, perustelee Sivistan johtaja Laura Rissanen.

Selonteon seurannalle laaditaan toimeenpanosuunnitelma. Toimeenpanon seurannassa arvioidaan myös riittävät rahoitustarpeet osana julkisen talouden suunnitelman valmistelua.

-Korkeakoulut ja koulutuksen järjestäjät on luonteva pitää mukana jatkotyössä, jotta toimeenpano ja tavoitteet saadaan vietyä yhteisesti arkeen.

Sivistan mukaan selontekoon on saatu laajan lausuntokierroksen jälkeen kaivattua konkretiaa. Erityisesti koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyys sekä koko koulutusjärjestelmän laatu ansaitsevat kiitosta.

-Eduskunta on viimeksi käsitellyt koulutuspolitiikkaa tässä laajuudessa vuonna 2006. Jotta selonteko voi toimia aidosti tulevan koulutuspoliittisen päätöksenteon perustana, on hyvä käydä eduskuntakeskustelun lisäksi laajempaa yhteiskunnallista keskustelua tavoitteista. Sidosryhmät ovat tähän valmiita, Rissanen jatkaa.

Lisätietoja:

Laura Rissanen p. 0415404505

Johtaja, Sivista

Jaa

Seuraa