» Uutishuone » Tiedotteet » OAJ, JHL ja Jyty antoivat 4.4. yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen

OAJ, JHL ja Jyty antoivat 4.4. yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen

Yksityisen opetusalan neuvotteluosapuolet ovat neuvotelleet lähes kaksi kuukautta ja ratkaisua haettiin tiiviisti vielä viikonloppuna. Valitettavasti palkansaajien päämääränä on lisätä työehtosopimuksen kustannuksia yli yleisen linjan.

  • Palkansaajien lakkoilmoitus on taas yksi osoitus siitä, että työehtosopimusten tasapainoinen kehittäminen on erittäin haastavaa. Emme näe olevan mahdollista, että tälle yksittäiselle alalle tehtäisiin kalliimpi ratkaisu kuin koko muulle yksityiselle sektorille, toteaa työmarkkinajohtaja Hanne Salonen.

Sivistan ensisijainen tavoite on aina neuvotellen saada työehtosopimukset sovittua. Työehtosopimusten sisällöllinen kehittäminen on erittäin tärkeää, mutta kehittämistä ei voida tehdä ainoastaan lisäämällä sopimuskustannuksia.

  • Opetusalalla henkilöstölle ja oppilaille tulisi erityisesti tässä ajassa suoda työskentelyrauha. Tätä me neuvotteluosapuolet pystymme edistämään hakemalla rakentavasti ratkaisua työehtosopimuksiin, lausuu toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Yksityisen opetusalan työehtosopimuksen piirissä on n. 24 000 palkansaajaa. Lakkovaroitus koskee 15:ttä pääkaupunkiseudun peruskoulua tai lukiota.

Lisätietoja:

Työmarkkinajohtaja Hanne Salonen
040 520 4877

Toimitusjohtaja Teemu Hassinen
050 562 7004

Jaa

Seuraa