» Uutishuone » Lausunnot » Sivista sivistysvaliokunnan kuultavana valtion talousarvioesityksestä ja julkisen talouden suunnitelmasta

Sivista sivistysvaliokunnan kuultavana valtion talousarvioesityksestä ja julkisen talouden suunnitelmasta

Olimme eduskunnan sivistysvaliokunnan kuultavana valtion talousarvioesityksestä vuodelle 2024 sekä julkisen talouden suunnitelmasta 2024-2028. Käsittelimme lausunnossa koko opetus- ja kulttuuriministeriön pääluokkaa. Yleisesti talousarvioesitys sekä julkisen talouden suunnitelma vastaavat hallituksen lupaukseen panostaa osaamiseen ja innovaatioihin. Erityisesti kiitämme tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan tehtäviä määrärahojen lisäyksiä. Panostukset tohtorikoulutuksen uudistamiseen ja tohtorien määrän lisäämiseen tukee erinomaisesti Suomen TKI-toiminnan intensiteetin kasvattamista kohti neljän prosentin tavoitetta.  

Moitimme talousarviossa vapaaseen sivistystyöhön (VST) kohdennettavia leikkauksia. Suhteessa VST-toimialan kokoon säästöt ovat varsin merkittävät ja vaarantavat vapaan sivistystyön ansiokkaan ja laaja-alaisen toiminnan, joka monin tavoin ylläpitää suomalaisten toimintakykyä ja osaamista. 

Lue koko lausunto

Lisätietoja: johtaja Heikki Kuutti Uusitalo, heikki.kuutti.uusitalo@sivista.fi