» Uutishuone » Tiedotteet » Yliopistojen työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät

Yliopistojen työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät

31.01.2018

Neuvotteluja yliopistojen uusien työehtosopimuksen ehdoista on käyty aktiivisesti. Yksi keskeinen neuvoteltava asia on ollut palkkausjärjestelmän uudistaminen, jota osapuolet ovat yhdessä valmistelleet jo useamman sopimuskauden ajan.

Työnantajan näkökulmasta palkkausjärjestelmän uudistamisessa keskeistä on henkilökohtaisen suoriutumisen arviointiprosessin yksinkertaistaminen ja joustavoittaminen.

–Lukuisia arviointitasoja on pyritty vähentämään. On myös haluttu joustavoittaa suoritusarvioinnin rytmitystä, mikä mahdollistaisi henkilöstön suoriutumisen paremman huomioimisen käytännössä, toteaa Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

Neuvotteluiden aikana työnantajapuoli on antanut useita esityksiä, joissa on huomioitu monia työntekijäpuolelle tärkeitä vaatimuksia.

–Palkkausjärjestelmä pitäisi edelleen sisällään ohjaavia elementtejä, millä turvattaisiin työntekijäpuolelle tärkeää yliopistojen käytäntöjen yhtenäisyyttä, jatkaa Somer.

Yliopistot siirtyvä sopimuksettomaan tilaan 1.2.2018 lukien, mutta neuvotteluiden jatkamiseen tällä ei ole vaikutusta. Neuvotteluissa on edessä muitakin neuvoteltavia asioita. Neuvotteluiden jatkuminen rakentavassa hengessä on ensiarvoisen tärkeää.

Lisätietoja:

Anne Somer p. 050 345 2134
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa