» Uutishuone » Uutiset » Vielä on aikaa tehdä EU:n budjettikehyksestä parempi

Vielä on aikaa tehdä EU:n budjettikehyksestä parempi

Eurooppalaisten koulutustyönantajien järjestö EFEE juhli viime viikolla 10-vuotista taivaltaan. Järjestö syntyi vuonna 2009 tarpeesta käydä keskustelua koulutusalan työmarkkinatoimijoiden välillä EU-tasolla. EFEE:n kasvu on viime vuosina ollut nopeaa. Jäsenjärjestöjä sillä on 42 kaikkiaan 21:stä eri maasta. Suomesta jäseninä ovat Sivistystyönantajat ja Kuntatyönantajat. Sivistystyönantajien Heikki Holopainen toimii EFEE:n varapuheenjohtajana kaudella 2018-20.

EFEE:n merkitys ja näkyvyys on kasvanut

EFEE:n toiminnan ydintä on käydä vuoropuhelua ja tehdä yhteistyötä koulutusalan eurooppalaisen työntekijäjärjestö ETUCE:n kanssa. EFEE on alkanut suunnata entistä enemmän suunnata toimintaansa myös muuhun EU-toimintaan. Kasvaneesta vaikuttavuudesta kertoo se, että järjestön 10-vuotis -yleiskokouksessa oli juhlapuhujana tuore koulutus- ja tutkimusasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel.

Komissio haluaa osaamisen keskeiseen rooliin

Komissaari Gabriel kertoi komission olevan sitoutunut osaamisen kasvattamiseen Euroopassa. Keskeisiä EU:n keinoja osaamisen kasvattamiseen ovat rahoitusohjelmat koulutukselle ja tutkimukselle. Koulutuksen Erasmus+ -ohjelman rahoitus kaudelle 2021-27 näyttäisi saavan tukea, mutta tutkimuksen ja innovaatioiden Horisontti Eurooppa -ohjelman rahoitus vaikuttaisi olevan vastatuulessa. Suomi on EU:n puheenjohtajamaana esittänyt leikkauksia Horisontti -ohjelman rahoitukseen.

– Tämä on todella valitettavaa, eikä tue kestävän kasvun tavoitteita sen paremmin Suomessa kuin EU:ssakaan, mutta vielä on aikaa tehdä EU:n budjettikehyksestä parempi, toteaa Heikki Holopainen.

Lisätietoja:
Heikki Holopainen, p. 0400 639331
Elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivista

Jaa

Seuraa