» Uutishuone » Uutiset » Valtiovarainministeriö esittää koulutukseen yllättäviä lisäleikkauksia

Valtiovarainministeriö esittää koulutukseen yllättäviä lisäleikkauksia

Valtiovarainministeriö julkaisi tänään vuoden 2017 talousarvioesityksensä. Talousarvioesityksessä esitetään merkittäviä leikkauksia koulutuksen järjestäjille vedoten kilpailukykysopimuksen vaikutuksiin.

Yliopistot, ammattikorkeakoulut, suuri osa ammatillisista koulutuksen järjestäjistä ja useat muut koulutuksen järjestäjät eivät ole julkisia toimijoita, vaan yksityisessä muodossa toimiva organisaatiota.

Sivistystyönantajien käsityksen mukaan valtiovarainministeriö perustelee yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja yksityisiin oppilaitoksiin kohdistuvia leikkauksia kilpailukykysopimuksen mukaisella työnantajamaksujen vähentymisellä. Esitystä voidaan pitää kilpailukykysopimuksen hengen vastaisena, sillä saavutettavien säästöjen oli tarkoitus lisätä organisaatioiden kilpailukykyä, mutta korkeakoulujen ja oppilaitosten osalta tätä ei luonnollisestikaan nyt tapahtuisi, jos saavutettava etu syötäisiin lisäsäästöillä. Ei liene epäselvyyttä, että säästöjen kurittamat koulutuksen järjestäjät juurikin tarvitsevat helpotusta talouteensa.

– Valtiovalta on luvannut, että uusia leikkauksia ei enää koulutukseen kohdisteta ja tästä lupauksesta toivottavasti pidetään myös kiinni, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat
050 562 7004

Jaa

Seuraa