» Uutishuone » Uutiset » Tutustu sivistalaisiin! Vuorossa Harri!

Tutustu sivistalaisiin! Vuorossa Harri!

Olen Harri Hietala, Sivistan ekonomisti.

Ekonomistina päiviini kuuluu usein numeroidenpyörittelyä eli tilastoaineistojen käsittelyä ja tutkimuksiin perehtymistä. Se liittyy usein edunvalvontaan mm. näkökantojen muodostamiseen ja työmarkkinatoimintaan esimerkiksi vaikutusten laskemiseen. Osallistun myös talous- ja koulutuspoliittiseen keskusteluun. Osakseni on tullut lisäksi toimistomme ICT-asioista huolehtiminen sekä hallintoon liittyviä asioita. Järjestömaailmassa olen huomannut, että ekonomistit ovat niitä, jotka hoitavat, jos asialle ei löydy muuta selkeää asiantuntijaa.

Työn tekeminen vaatii monien ja laajojen asiakokonaisuuksien hallintaa, matemaattisia ja tilastollisia taitoja, argumentointitaitoja, sosiaalisuutta, multitaskaamista, keskittymistä ja stressin sietoa.

Peruskoulutuksen sain syntymäkunnassani Maaningalla. Alakoulun vielä pienessä noin 20 oppilaan kyläkoulussa, jossa ikäluokkani muodosti kolmanneksen oppilaista. Lukion perässä muutin pois kotoa Kuopioon ja sinne Lyseoon. Sen jälkeen olikin edessä muutto tänne pääkaupunkiseudulle ja opinnot Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä pääaineena taloustiede.

Olen intohimoinen futisfani. Seuraan jalkapalloa niin televisiosta kuin paikan päällä. Sydän on kelta-musta Banzai-sydän toisin sanoen KuPS on lähellä sydäntäni. Luonnollisesti Huuhkajien maajoukkuepelejä tulee myös seurattua paikan päällä. Viimeiset kymmenen vuotta katsomoidenkin edelle on mennyt junnujalkapallo, sillä olen aktiivisesti toiminut jälkikasvuni joukkueissa.

Mottoni: Toimeen tarttumalla tulee valmista!

Jaa

Seuraa