» Uutishuone » Uutiset » Tutustu sivistalaisiin! Vuorossa elinkeinopoliittinen asiantuntijamme Annakaisa Tikkinen

Tutustu sivistalaisiin! Vuorossa elinkeinopoliittinen asiantuntijamme Annakaisa Tikkinen

Lue mitä Annakaisan (tuttavallisemmin Ak:n) työpäivään kuuluu ja mitä osaamista työssä tarvitaan!

”Työssäni pyrin eri tavoin vaikuttamaan siihen, että päiväkodeissa ja kouluissa on parhaat mahdolliset edellytykset sekä resurssien että säädösten kannalta toteuttaa tehtäväänsä laadukkaasti. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi lakiesityksiin perehtymistä, työryhmissä toimimista ja eri toimijoiden tapaamista. Vastaan erityisesti varhaiskasvatuksesta ja yleissivistävästä koulutuksesta.

Edunvalvonta vaatii sekä nopeaa reagointikykyä että pitkäjänteisyyttä. Erilaiset viestintätaidot ovat tärkeitä, ja aivan homman ytimessä on tietysti ymmärrys koulutusjärjestelmästä sekä poliittisesta päätöksenteosta.

Annakaisa Tikkisen esittely

Olen valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta. Pääaineeni on englannin kieli, mutta olin opiskeluaikoina (ja edelleen!) kiinnostunut vähän kaikenlaisesta. Siksi humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnostani yli puolet on luonnontieteitä.

Minun rakkain paikka maailmassa on kotitunturini eli Ylläksen seittemän tunturia. Kaikki kaheksan vuenaikaa sielä on omala tavalhaan kauhniita. Kerron miehluusti vinkkejä parhaista vaellus- ja hiihtoreiteistä! Kuvassa olen syyskuisen auringonlaskun aikhaan Kuertunturilla.

Asenteeni elämään ja työhön on pukenut sanoiksi Taylor Swift kappaleessaan Marjorie: Never be so kind, you forget to be clever; never be so clever, you forget to be kind.”

Jaa

Seuraa