» Uutishuone » Uutiset » Tutkintoon valmentavan koulutuksen toteuttamista tulee seurata tarkasti

Tutkintoon valmentavan koulutuksen toteuttamista tulee seurata tarkasti

Hallitus on antanut esityksen tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA-koulutus) rahoituksesta. TUVA-koulutus on kiinteä osa oppivelvollisuuden laajentamista.

– TUVA-koulutuksen käyttöönotossa pitää ottaa huomioon kaikki koulutuksen järjestäjät tasapuolisesti, Sanoo Sivistan johtaja Laura Rissanen.

Koulutuksen tarkoituksesta johtuen voi olettaa, että koulutukseen osallistuu keskimääräisesti huomattavasti enemmän tuen tarpeessa olevia opiskelijoita.

– Rahoituksen riittävyyttä tulee seurata tarkkaan. Onneksi hallituksen esitykseen on lausuntokierroksen jälkeen lisätty rahoituksen riittävyyden vaikutusarviointia, Rissanen jatkaa.

Sivista korostaa, että koulutuksen järjestäjien palautetta on kuunneltava valiokuntakäsittelyn yhteydessä tarkkaan.
On tärkeä kohdella yhdenvertaisesti kaikkia koulutuksen järjestäjiä, riippumatta järjestämismuodosta. Uuden koulutusmuodon saavutettavuus turvataan vain, jos rahoitus on riittävää ja kannustaa kaikkia koulutuksen järjestäjiä toteuttamaan TUVA-koulutusta laadukkaasti. TUVA-koulutuksen käynnistymistä ja koulutuspaikkojen riittävyyttä on seurattava tiiviisti ja oltava valmius lisätä rahoitusta nopeastikin tarpeen mukaan.

Lue lausuntomme tästä.

Lisätietoja:

Laura Rissanen, 041 5404505
Johtaja, Sivista
 

Jaa

Seuraa