» Uutishuone » Uutiset » Toukokuun lisätalousarviosta tukea koulutuksen järjestäjille

Toukokuun lisätalousarviosta tukea koulutuksen järjestäjille

Hallituksen huhtikuissa kehysriihen yhteydessä sovitussa vuoden toisessa lisätalousarviossa ei vielä laajemmin osoitettu tukea koulutuksen järjestäjille koronasta aiheutuneiden vaikutusten paikkaamiseen.

Kehysriihessä hallitus samalla kertoi, että toukokuun lisätalousarvion yhteydessä sovitaan laajasta toimenpideohjelmasta, jolla halutaan lieventää poikkeustilan aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia lapsiin ja nuoriin. Tarkoitus on ohjata lisäresursseja oppimiseen tukeen sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin, jotta pitkän epäopetusjakson jättämät aukot saadaan paikattua.

– On selvää, että poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä jää jälkiä ihan kaikilla koulutusasteilla. Odotukset toukokuun toimenpideohjelman osalta ovatkin suuret. Pidämme itsestään selvänä, että paketissa huomioidaan kaikki koulutuksen järjestäjät tasavertaisesti, johtaja Laura Rissanen Sivistystyönantajista sanoo.

– Osaamistason nosto on avain siihen, että Suomi nousee taas uuteen kasvuun. Jokaisella lapselle ja nuorella on oltava oikeus tarvittavaan tukeen, jota pitkän etäopetusjakson jälkeen tarvitaan.

Lue OKM:n tiedote tästä.

Lisätietoja:

Laura Rissanen p. 041 5404505

Johtaja, Sivista

Jaa

Seuraa