» Uutishuone » Uutiset » Sivista: TKI-toiminnalla on valoisat näkymät

Sivista: TKI-toiminnalla on valoisat näkymät

Parlamentaarinen TKI-työryhmä julkisti keskiviikkona 1.3. raporttinsa tutkimus- ja kehittämisrahoituksen suuntaamisesta ja TKI-järjestelmän kehittämislinjoista tulevina vuosina. Parlamentaarisen ryhmän linjaukset viitoittavat tietä TKI-rahoituksen lisäämiselle kohti 4 prosenttia BKT:sta vuoteen 2030 mennessä.

Parlamentaarinen ryhmä esittää rahoituksen lisäämisesti tasapainoisesti TKI-järjestelmän eri osiin, kuten korkeakoulujen perusrahoitukseen ja yritysten, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön vahvistamiseen.

– Erittäin tärkeää on, että ryhmä kiinnitti huomiota TKI-toiminnan ja sen tekijöiden yhteyteen. Jotta TKI-toimintaa voidaan vahvistaa, tarvitsemme paitsi osaamisperäistä maahanmuuttoa, myös satsauksia myös koulutukseen, joka tuottaa tutkimus- ja innovaatiotoiminnan ammattilaisia, sanoo Sivistystyönantajien korkeakoulu- ja kansainvälisyysasioista vastaava päällikkö Heikki Holopainen.

Tämän vuoden alussa tuli voimaan yritysten TKI-toiminnan verovähennysoikeutta koskeva laki ja vuoden 2024 alussa tulee voimaan TKI-rahoituslaki, joka tukee valtion TKI-rahoituksen
kasvattamista 4 prosentin tavoitteen mukaisesti.

– Käynnissä olevaan julkisen talouden kehysvalmisteluun kohdistuu suuret odotukset siitä, että parlamentaarisen ryhmän tuotos ja tuleva rahoituslaki on jo huomioitu täysimääräisesti rahoituksen kasvattamisessa ja suuntaamisessa, toteaa Holopainen.

Lisätietoja:

Heikki Holopainen, päällikkö, p. 0400 639 331

Parlamentaarisen TKI-työryhmän ryhmän raportti on luettavissa täällä 

Jaa

Seuraa