» Uutishuone » Uutiset » Suomessa tehtävä tiede on kansainvälisesti vertailtuna hyvätasoista

Suomessa tehtävä tiede on kansainvälisesti vertailtuna hyvätasoista

Suomen tieteen tila on hyvällä kansainvälisellä tasolla, ilmenee Suomen Akatemian tänään julkaisemasta raportista. Sekä tieteellisten julkaisujen määrä että erityisen laadukkaina pidettyjen julkaisujen osuus on kasvanut edelliseen, vuonna 2016 julkaistuun raporttiin verrattuna.

– Vahva ja monipuolinen tiedekenttä antaa yhteiskunnalle edellytyksiä kehittyä ja löytää ratkaisuja ihmisten, yhteisöjen ja ympäristön ongelmiin. On rohkaisevaa nähdä, että Suomi on pysynyt monien vahvojen tiedemaiden vauhdissa ja jopa saanut niitä kiinni, toteaa asiantuntija Heikki Holopainen Sivistystyönantajista.

Kansainvälinen vertailu perustuu vertaisarvioitujen tieteellisten julkaisujen määriin ja niiden keräämiin viittauksiin. Viimeisin mukana oleva tilastovuosi on 2015.

– Tieteellinen julkaisutoiminta on pitkäjänteistä, eivätkä vuosittaiset heilahtelut ole isoja, jos taustaolosuhteissa ei tapahdu suuria muutoksia. Viime vuosien tutkimusrahoitusleikkausten vaikutuksia ei voi arvioida vielä tästä selvityksestä, sillä selvityksessä mukana olevat julkaisut on tehty ennen leikkauksia, huomauttaa Holopainen.

Suomen tieteen tila -raportti on luettavissa: https://www.aka.fi/globalassets/42julkaisut/aka_tieteen_tila_2018_web.pdf

Lisätietoja:
Heikki Holopainen, p. 0400-639331
Elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa