» Uutishuone » Uutiset » Sivistystyönantajien viestit tuleville EU-päättäjille – koulutus ja tutkimus EU:n menestyksen ytimessä

Sivistystyönantajien viestit tuleville EU-päättäjille – koulutus ja tutkimus EU:n menestyksen ytimessä

EU on ollut menestystarina suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistämisessä ja laatutason nostamisessa. Lähes 300 000 suomalaista on ollut opiskeluvaihdossa, opettajavaihdossa tai harjoittelussa EU-rahoituksen turvin. EU on myös merkittävä tutkimuksen rahoittaja. Vuonna 2017 korkeakoulujen tutkimusrahoituksesta 7,5 %, eli 117 miljoonaa euroa, saatiin EU:sta.

EU:n hyvää toimintaa eurooppalaisen koulutus- ja tutkimusyhteistyössä on pidettävä yllä ja rahoitusta suunnattava aiempaa enemmän osaamisen kasvattamista tukevaan toimintaan. Europarlamenttivaalit pidetään toukokuussa, uusi komissio aloittaa työskentelynsä viimeistään syksyllä ja samalla päätetään myös EU:n tulevista rahoitusohjelmista ja tulevien vuosien budjettiraameista. Suomen EU-puheenjohtajuuskausi osuu tähän samaan ajankohtaan. Sivistystyönantajat viestit europarlamenttivaaleihin ja ja tuleville EU-päättäjille on julkistettu.

Sivistystyönantajien viestit

Jaa

Seuraa