» Uutishuone » Uutiset » Sivistystyönantajat kannattaa kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua, mutta rajauksia syytä höllentää

Sivistystyönantajat kannattaa kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua, mutta rajauksia syytä höllentää

Sivista pitää hyvänä, että hallitus etenee kaksivuotisen esiopetuksen mahdollistavan lainsäädännön kanssa. Kokeilulle asetetut tavoitteet ovat tärkeitä ja kokeilusta tulee siirtyä mahdollisimman pian vakinaistamiseen.

– Olemme jo aiemmin esittäneet, että kokeilu vakinaistetaan mahdollisimman pian. Uudistus lisää lasten yhdenvertaisuutta ja edistää oppimiserojen kaventumista, sanoo Sivistan johtaja Laura Rissanen.

Kokeilusta saadut arviointi- ja tutkimustulokset on hyödynnettävä kokeilun vakinaistamiseksi mahdollisimman pian. Laajempi osallistuminen esiopetukseen vahvistaa peruskoulussa tarvittavia oppimisvalmiuksia ja on tärkeä saada kaikki lapset kaksivuotisen esiopetuksen piiriin.

– Kokeiluun valittavien esiopetuksen järjestäjiä ei tule rajata niin tarkasti kuin nyt ehdotetaan. Katsomme, että kokeiluun voivat osallistua kaikki esiopetusta nykyisin antavat koulutuksen järjestäjät, eikä perusopetuslain 7 tai 8 §:n mukaisen järjestämisluvan saaneita opetuksen järjestäjiä rajata kokeilusta pois, toteaa Sivistan elinkeinopoliittinen asiantuntija Jussi-Pekka Rode.

Kokeiluun on varattu rahoitusta yhteensä 30 miljoonaa euroa. Kokeilun kulut korvattaisiin kunnille kokonaisuudessaan. Rahoitus ei siis ole pysyvää, kuten kokeilun luontoon kuuluukin. Kokeilun aikana on varmistettava, että kustannukset todella korvataan kokonaisuudessaan kaikille kokeiluun osallistuville, riippumatta järjestämismuodosta.

Lausuntomme aiheesta.

Lisätietoja:

Laura Rissanen p. 041 540 4505
Johtaja, Sivista

Jussi-Pekka Rode p. 040 1686836
Elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivista

Jaa

Seuraa