» Uutishuone » Uutiset » Sivistystyönantajat hiilineutraaliksi tänä vuonna

Sivistystyönantajat hiilineutraaliksi tänä vuonna

Sivistystyönantajat (Sivista) on sitoutunut saamaan toimintansa hiilineutraaliksi vuoden 2023 aikana. Työ on alkanut hiilipäästöjen mittaamisella ja ympäristövastuulinjausten laatimisella.

– Otimme käyttöön Helsingin yliopiston järjestötoimijoille laatiman hiililaskurin. Teimme koemittauksia vuoden 2021 ja 2022 toiminnoista, ja tänä vuonna keräämme laskentaan tarvittavat tiedot jo suunnitelmallisesti, kertoo päällikkö Heikki Holopainen Sivistasta.

Sivistan ympäristövastuulinjauksissa on tunnistettu suurimmat hiilipäästöjä aiheuttavat toiminnot ja kirjattu toimenpiteitä, joilla päästöjä voidaan vähentää. Samalla on linjattu, että ne päästöt, joita ei pystytä poistamaan, kompensoidaan mahdollisimman luotettavan kompensaatiopalvelun kautta.

– Sivistysalan toimijoilla on laajasti mahdollisuuksia edistää vastuullisuutta omissa toimintatavoissaan. Ennen kaikkea kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen kautta voidaan saavuttaa merkittävää vaikuttavuutta. Niinpä myös me alan edunvalvojana haluamme konkretisoida vastuullisuustoimintamme ja hiilipäästöjen vähentäminen on hyvä tapa lähteä liikkeelle , sanoo Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Sivistan hiilineutraaliutta koskeva sitoumus on julkaistu Sitoumus2050-palvelussa.

Lisätietoja
Päällikkö Heikki Holopainen, p. 040 0639 331
Toimitusjohtaja Teemu Hassinen, p. 050 652 7004

Jaa

Seuraa