» Uutishuone » Tiedotteet » Sivistystyönantajat ei katkaissut neuvotteluja JHL:n ja Pardian kanssa

Sivistystyönantajat ei katkaissut neuvotteluja JHL:n ja Pardian kanssa

26.01.2018

Sivistystyönantajat, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia ovat neuvotelleet Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta. Palkansaajapuoli on tänään antamassaan tiedotteessa väittänyt Sivistystyönantajien katkaisseen neuvottelut.

–Sivistystyönantajien vahvana pyrkimyksenä on ollut löytää neuvotellen ratkaisu Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n yrityskohtaiseksi työehtosopimukseksi, sanoo Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

–Neuvotteluja ei ole missään vaiheessa katkaistu. Liikkeen luovutus asettaa omat aikarajansa neuvottelujen käymiselle, Somer korostaa.

Neuvotteluissa löydettiin yhteisymmärrys monien keskeisten kysymysten osalta ja useat ehdot olisivat työntekijöiden osalta säilyneet nykyisellään. Viimeisissä neuvotteluissa palkansaajapuolen esittämät vaatimukset eräistä työehdoista olivat kuitenkin tasoltaan huomattavasti korkeammat suhteessa toimialalla noudatettaviin ehtoihin. Tämän johdosta neuvotteluissa ei enää päästy etenemään.

–Eläkeasioiden osalta taustalla on lainsäädäntö, jonka johdosta yliopistolta yhtiöön siirtyviin työntekijöihin ei enää sovelleta julkisten alojen eläkelakia. Tämä muutos eläkkeisiin tulee suoraan lainsäädännön pohjalta, eikä näitä kysymyksiä voida ratkoa neuvottelupöydässä, Somer jatkaa.

Lisätietoja,

Anne Somer p. 050 345 2134
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa