» Uutishuone » Uutiset » Sivistystyönantajat Dare to Learn -tapahtumassa: yhteistyötä ja vuoropuhelua

Sivistystyönantajat Dare to Learn -tapahtumassa: yhteistyötä ja vuoropuhelua

Sivistystyönantajat osallistui oppimisen kansainväliseen Dare to Learn -tapahtumaan Kaapelitehtaalla 5.-6.9.2017 järjestämällä työpajan suomalaisen koulutusjärjestelmän tulevaisuuden näkymistä ja menestyksen edellytyksistä. Oman työpajan lisäksi Sivistystyönantajat toteutti yhteisen työpajan Kemianteollisuuden kanssa. Tapahtuman näyttelytilassa oli toimintaansa esittelemässä edustava joukko Sivistystyönantajien jäseniä.

Sivistystyönantajien koulutusjärjestelmän tulevaisuutta käsittelevässä työpajassa keskiviikkona 6.9. oli mukana osallistujia useasta eri maasta ja keskustelu kävi vilkkaana. Käsiteltäviä teemoja oli yhteensä viisi: koulutusasteiden välinen yhteistyö, oppilaitosten ja työelämän välinen yhteistyö, ennakointi, arviointi ja ohjausjärjestelmä. Keskeisiksi onnistumisen elementeiksi kaikissa teemoissa tunnistettiin vuoropuhelu ja yhteistyö.

Kemianteollisuuden kanssa yhteisessä työpajassa tiistaina 5.9. kantavana teemana oli yritysten ja oppilaitosten yhteistyö sekä digitalisaation rooli sen edistäjänä. Miten voimme tehdä yhteistyötä, jotta osaamisen kysyntä ja tarjonta kohtaavat? Ja millaisia tietoja ja taitoja se edellyttää? Sivistystyönantajien edustajina työpajassa alustajina toimivat Centrian ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin edustajat. Kemianteollisuutta edusti Neste.

Tapahtuman näyttelytilassa oli mahdollista tutustua Munkkiniemen yhteiskoulun, Ammattiopisto Luovin ja Lapin yliopiston erilaisiin digitaalisiin ratkaisuihin, peleihin ja uusiin koulutuskokonaisuuksiin.

Sivistystyönantajat kiittää osallistujia ja teemojen puheenjohtajia sekä esiintyjiä aktiivisesta panostuksesta. Työpajojen tuloksia hyödynnetään Sivistystyönantajien koko koulutusketjua koskevassa visiotyössä – stay tuned!

Jaa

Seuraa