» Uutishuone » Uutiset » Sivistan vaalikiertueella puhututti sivistysjärjestelmän toimintaedellytykset

Sivistan vaalikiertueella puhututti sivistysjärjestelmän toimintaedellytykset

Eduskuntavaalien alla on käyty runsaasti keskustelua koulutuksen teemoista. Maaliskuussa Sivista syvensi tätä keskustelua yhdessä jäsentensä kanssa viidellä paikkakunnalla Helsingin, Savo-Karjalan, Pirkanmaan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen vaalipiireissä. Mukaan kutsuttiin keskustelemaan sivistysteemoissa profiloituneita eduskuntavaaliehdokkaita painottaen nykyisen eduskunnan ulkopuolisia ja nuoria ehdokkaita.

– Oppilaitos- ja korkeakoulujohdon viesti eduskuntaan tähyäville eri tilaisuuksissa oli selkeä ja yhtenäinen: koulutusmuodosta ja -asteesta riippumatta koulutuspolitiikkaan ja sivistysjärjestelmän rahoitukseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä, Sivistan elinkeinopolitiikan johtaja Heikki Kuutti Uusitalo sanoo.

Tilaisuuksien alustuksissa kuultiin monipuolisesti Sivistan jäsenten terveisiä tuleville päättäjille. Yleissivistävän koulutuksen, ammatillisen koulutuksen, taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen terveiset herättivät vilkasta keskustelua.

– TKI-rahoituksesta liikkumattomuuden haasteisiin ja englanninkielisestä ylioppilastutkinnosta jatkuvaan oppimiseen – ehdokkaiden kiinnostus sivistysalan teemoihin oli hyvin laajaa! Tällaista yhteistä keskustelua on tärkeää jatkaa paitsi näin vaalien alla, myös niiden välissä. Sivistyskentällä on valtavasti sellaista käytännön ymmärrystä, joka on tärkeää saada päättäjien ja politiikan taustavaikuttajien tietoon, Uusitalo toteaa.

Sivista toivottaa kaikille eduskuntavaaliehdokkaille menestystä vaalikampanjoinnin loppusuoralle – jatketaan yhdessä sivistyksen asialla!

 

Kuvissa osa tilaisuuksiin osallistuneista ehdokkaista sekä puheenvuoroja käyttäneistä Sivistan jäsenistä.

Jaa

Seuraa