» Uutishuone » Uutiset » Sivistan toimitusjohtaja Hassinen ja johtaja Rissanen mukana Educassa – asiaa niin ammatillisesta koulutuksesta kuin työehtosopimusneuvotteluista

Sivistan toimitusjohtaja Hassinen ja johtaja Rissanen mukana Educassa – asiaa niin ammatillisesta koulutuksesta kuin työehtosopimusneuvotteluista

Sivista logo jpg

Educa 2020-messut kokoavat viikonloppuna 24.-25.1. yhteen laajasti opetus-, koulutus- ja sivistysalan toimijoita Helsingin Messukeskukseen. Sivistystyönantajat on mukana kahdessa paneelikeskustelussa.

Perjantaina 24.1. johtaja Laura Rissanen osallistuu Ammatillinen koulutus mukana työn muutoksessa -keskusteluun, tilaisuus pidetään klo 16.45-18.15. Paikkana on Taito -lava. Lauantaina 25.1. toimitusjohtaja Teemu Hassinen on keskustelemassa käynnistyneistä työehtosopimusneuvotteluista klo 11.30-13 Palkkaneuvottelut käyntiin – mitä näkyvissä? -tilaisuudessa. Paikkana on tila Visio.

– Educassa näyttää olevan monipuolinen ohjelma jälleen kerran. Itse olen mukana keskustelemassa käynnistyneistä työehtosopimusneuvotteluista. Uskon aiheen kiinnostavan loppu- ja alkuvuoden vilkkaan julkisen keskustelun vuoksi. Tämän kaltainen yhteinen keskustelu on tärkeää, sillä yhteistyöllä myös nyt haastavalta näyttävä työmarkkinatilanne selviää. Odotan mielenkiintoista paneelia, kertoo Hassinen.

Perjantain paneelikeskustelussa pureudutaan erityisesti ammatillisen koulutuksen rooliin työn ja työmarkkinoiden muutoksessa.

– Jatkuva oppiminen on aivan keskeisessä roolissa, kun mietitään osaavaan työvoiman saatavuuden turvaamista ja ammatillisen koulutuksen asema siinä ei tulevaisuudessa ainakaan pienene, Rissanen ennakoi.

– Tarvitsemme uusia keinoja tunnistaa ja tunnustaa jo olemassa olevaa osaamista. Osaamiskilpailukyky on Suomelle tärkeä valtti kansainvälistyvillä työmarkkinoilla. Koulutuksen työelämäyhteyksien vahvistaminen nouseekin keskustelussa vahvasti esiin, sanoo Rissanen.

Jaa

Seuraa