» Uutishuone » Uutiset » Sivista mukana edistämässä koulutus- ja työperäistä maahanmuuttoa

Sivista mukana edistämässä koulutus- ja työperäistä maahanmuuttoa

Sivistystyönantajat on mukana Helsingin seudun kauppakamarin Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjassa. Tavoitteena on kannustaa ja tukea organisaatioita ulkomaalaistaustaisten osaajien rekrytoimisessa, monikulttuurisen työyhteisön kehittämisessä ja kansainvälistymisessä. Sivista on myös aktiivisesti nostanut teemaa viesteissään mm. kokoamalla kansainvälisten osaajien tarinoita kotisivuilleen.

Kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja potentiaalin tunnistamisen tukemisen lisäksi kampanjalla tehdään tunnetuksi tarjolla olevia kansainvälisyyteen, rekrytointiin ja osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluja. Kampanjaan osallistuvat organisaatiot saavat käyttöönsä Business Finlandin ja Helsingin seudun kauppakamarin tuottaman Talent Boost -mittarin, jonka avulla yritys voi kartoittaa organisaationsa valmiuksia rekrytoida kansainvälistä työvoimaa, organisaatiokulttuurin avoimuutta sekä käytäntöjen valmiutta monimuotoiseen työyhteisön johtamiseen.

– Kansainvälisyys on jäsenillemme tärkeä teema. Vaikka kampanjan pääkohderyhmänä on yritykset, sopii Talent Boost -mittari hyvin myös korkeakoulujen ja oppilaitosten sovellettavaksi. Rohkaisemme jäseniämme testaamaan mittaria ja osallistumaan kampanjaan, kertoo Sivistystyönantajien johtava asiantuntija Heikki Holopainen.

Kampanjan toteuttamisesta vastaa Helsingin seudun kauppakamari. Pääyhteistyökumppaneita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, Keskuskauppakamari, Business Finland ja Tekniikan Akateemiset TEK. Lisäksi mukana kampanjassa ovat Turun, Tampereen, Oulun, Pohjanmaan, Riihimäki-Hyvinkään ja Kuopion alueen kauppakamarit. Viestintäkumppaneina kampanjassa toimivat Sivistystyönantajat ja Suomen Ekonomit. Kampanja päättyy lokakuussa 2020 esimerkillisten yritysten palkitsemiseen.

Lisää tietoa kampanjasta ja mittaristosta.

Jaa

Seuraa