» Uutishuone » Uutiset » Sivista lisää vaikuttavuuttaan koulutuksen uudistumista edistävissä EU-ryhmissä

Sivista lisää vaikuttavuuttaan koulutuksen uudistumista edistävissä EU-ryhmissä

Sivistystyönantajat on saanut kaksi edustajaa EU:n komission ryhmiin, jotka tukevat jäsenmaiden koulutuksen uudistumista ja osallistuvat EU:n koulutusta koskevien toimien valmisteluun.

Ryhmien toimikausi ajoittuu vuosille 2021- 25. Ryhmissä ovat edustettuina jäsenvaltiot ja keskeiset eurooppalaiset sidosryhmät mm. työnantaja- ja työntekijäjärjestöt sekä eri koulutusasteet.

The European Federation of Education Employers EFEE on Euroopan komission hyväksymä eurooppalainen työnantajajärjestö. Suomesta järjestön jäseniä ovat sekä Sivistystyönantajat että Kuntatyönantajat KT. EFEE:llä on edustus kaikissa em. komission ryhmissä, joita on kaikkiaan kahdeksan. Sivistan asiantuntijat edustavat EFEE:tä seuraavasti: Heikki Holopainen on nimitetty korkeakoulutuksen ryhmään ja Jussi-Pekka Rode aikuiskoulutusryhmän varajäseksi.

Korkeakouluryhmässä esillä olevia aiheita ovat muun muassa eurooppalaisten korkeakoulujen yhteistyön kehittäminen, koulutustilastoinnin vertailtavuuden parantaminen ja koulutuksen laadunvarmistus. Aikuiskoulutusryhmässä käsitellään esimerkiksi oppimisympäristöjen avaamista ja rahoitusmahdollisuuksia.

– Komission vetämissä ryhmissä pääsemme tuomaan esille paitsi eurooppalaisten koulutustyönantajien näkemyksiä myös edistämään suomalaisten korkeakoulujen ja oppilaitosten asiaa, sanoo Sivistan johtava asiantuntija Heikki Holopainen.

– On hienoa päästä mukaan edistämään aikuiskoulutusta eurooppalaisten kumppaneiden kanssa. Aihe on tärkeä koko Euroopan osaamisen kannalta, toteaa Sivistan elinkeinopoliittinen asiantuntija Jussi-Pekka Rode.

Lisätietoja,
Heikki Holopainen p. 0400 639331
Johtava asiantuntija, Sivista

Jaa

Seuraa