» Uutishuone » Uutiset » Reformilakiesitys eduskunnan käsiteltäväksi – joustavuuden toteutuminen tärkeää

Reformilakiesitys eduskunnan käsiteltäväksi – joustavuuden toteutuminen tärkeää

Valtioneuvosto on tänään 24.4.17 antanut esityksen uudeksi laiksi ammatillisesta koulutuksesta. Uudistuksen tavoitteena on asiakaslähtöinen ja osaamisperustainen ammatillinen koulutus.

– Yhteen lakiin ja järjestämislupaan siirtyminen on tervetullut uudistus. Lakikokonaisuus mahdollistaa työelämän ja opiskelijoiden tarpeisiin vastaamisen nykyistä joustavammin ja selkeyttää myös hallinnollisia prosesseja, toteaa toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

– On kuitenkin tärkeä varmistaa, että oppilaitoksille annetaan käytännössäkin mahdollisuus hoitaa tehtäväänsä reformin periaatteiden mukaisesti. Oppilaitokset tuntevat oman alansa tarpeet ja niiden on voitava reagoida niihin nopeasti. Ohjausjärjestelmältä edellytetään siis joustavuutta ja luottoa koulutuksen järjestäjiin, Hassinen jatkaa.

Lakikokonaisuuteen kirjattu vaihtoehtoinen ehdotus oy-muotoon siirtymisestä saa Hassiselta kannatusta.

– Uudistuksen luonteva toinen vaihe olisi siirtyminen yksityiseen toimintamalliin. Oy-, säätiö- ja yhdistysmuodoissa rahoitus kohdistuu täysimääräisesti tarkoitukseensa. Koulutuksen järjestäjät olisivat myös keskenään vertailtavissa, kun niillä ei ole verotusoikeutta, Hassinen päättää.

Lisätietoja,
Riikka Vataja, asiantuntija
Sivistystyönantajat
p. 040 536 0954

Jaa

Seuraa