» Uutishuone » Uutiset » Osaajapula pahenee – hallituksen pitää perua koulutuksen indeksijäädytykset

Osaajapula pahenee – hallituksen pitää perua koulutuksen indeksijäädytykset

Hallitus kokoontuu budjettiriiheen 28.-29.8.2018. Sivistystyönantajat haluaa koulutusinvestointeihin pysyviä ja merkittäviä ratkaisuja, joiden turvin koulutuksen järjestäjät voivat vastata työelämän osaamistarpeisiin.

 

Palkkakustannukset nousevat ensi vuonna jo sopimuskorotusten johdosta parisen prosenttia, mutta koulutuksen järjestäjien varsinaisen toiminnan rahoitus säilyy kuitenkin entisellään.

 

–        Tämä uhkaa toiminnan laatua, vaikka koulutuksen tarve on kasvussa. Vähin mitä hallitus voi tehdä, on katkaista koulutuksen yleinen supistuminen perumalla indeksijäädytykset, vaatii Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

 

–        Lisäksi tulee panostaa rahallisesti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen uudistuksiin, jotta niiden tavoitteet voidaan saavuttaa. Nyt tapahtuva lukion yksikköhinnan pienentyminen ei vastaa tätä tarvetta, jatkaa Hassinen.

 

Tällä hetkellä perusopetuksen rahoitus kohtelee kouluja ja oppilaita epätasa-arvoisesti. Sivistystyönantajat pitää välttämättömänä perusopetuksen rahoituksen muuttamista siten, että se on samalla tasolla oppilaitoksen järjestämismuodosta riippumatta.

 

Lisätietoja:

Teemu Hassinen, 050-562 7004

toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat

 

Harri Hietala, 0500-789 906

ekonomisti, Sivistystyönantajat

 

Jaa

Seuraa